Construim case din cânepă. Avantajele utilizării cânepei în construcție

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cînepa poate fi folosită în construcție atît în calitate de material de construcție, cît și în calitate de material termoizolant. Acest material este natural, nu e toxic și are un șir de posibilități de întrebuințare.

1

Avantajele puzderiei de cînepă se folosesc în construcție la fabricarea materialele termoizolante și în calitate de umplutură pentru materialele cu indicatori termici înalți.


Potrivit unor date, la pereții cu grosimea de 400 mm, cu utilizarea materialului izolant din puzderie, pentru încălzirea unei suprafețe de 100 m.p., iarna sunt necesare doar 3 kWt oră de energie electrică. Cel mai frecvent puzderia este folosită pentru construcția caselor particulare din lemn. De asemenea, aceasta se folosește în calitate de material termoizolant și izolator fonic a pardoselii, pereților și acoperișurilor.

2 3 4

Betonul și cărămizile din cînepă


5 6

Betonul din cînepă (hempcrete) este un material de construcție ce constă din puzderie din cînepă mărunțită, produse auxiliare obținute la prelucrarea tulpinelor, precum și var – ca element de legătură.

Pentru construcția unei case cu suprafața de 120 m.p. sunt necesare 2,5 acri de cînepă (circa 1 ha), care timp de o săptămînă crește cu 4,1 metri. În acest răstimp, planta va absoarbe o cantitate enormă de bioxid de carbon și nu necesită erbicide și pesticide. În rezultat, se obține nu doar un materiale inofensiv pentru om și natură, dar și un efect benefic pentru mediu.

Cum se face amestecul din puzderie

Pentru fabricarea a 1 m.c. de hempcrete sunt necesare: 35 kg de ciment, 60 kg de puzderie de cînepă. 500 kg de nisip, 250 l de apă. Element de legătură. Minerale.

Puzderia se amestecă cu nisipul, apoi se adaugă cimentul cu apă, se amestecă bine, după care amestecul se toarnă în straturi cîte 10-15 cm și se presează.

7 8 9

Acest articol include surse precum: rodovid.me

SURSE

  1. http://ecology.md/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...