Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituţiei

Distribuie!

„Coaliția pentru Familie va depune luni, la Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Inițiativa a fost semnată de peste trei milioane de cetățeni.

Propunerea legislativă de revizuire a Constituției are ca scop protejarea explicită a familiei și a drepturilor părinților, se arată într-un comunicat al Coaliţiei.


„Proiectul legislativ este însoțit de circa 3 milioane de semnături de susținere, colectate de pe întreg teritoriul țării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetățeni aderă la o inițiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituției”, menţionează comunicatul citat de Agerpres.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.


„Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinților de a-și educa și crește copiii conform propriilor valori”, mai precizează sursa citată.

Comitetul de Inițiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnaliști, medici: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sișu, Vlad Miriță, Mihaela Mănuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruț, Mircea Tudor.

Inițiatorii propun ca referendumul național pentru modificarea Constituției să se desfășoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă.

Semnăturile au fost strânse cu ajutorul a peste 80.000 de voluntari din toate confesiunile creștine, din mediul urban și rural, de diverse profesii și situații sociale și au fost validate de primăriile localităților de domiciliu ale semnatarilor, menționează sursa citată.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid și neafiliată confesional.”[1][2]

SURSE

  1. http://www.romaniatv.net/coalitia-pentru-familie-a-strans-trei-milioane-de-semnaturi-pentru-modificarea-constitutiei_293666.html
  2. http://coalitiapentrufamilie.ro/2016/04/26/cu-sustinerea-3-milioane-de-romani-initiativa-de-revizuire-constitutiei-trece-etapa-urmatoare/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...