Cinci motive sa incluzi smochinele in meniul tau zilnic

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.

1. Ajută la scăderea presiunii sanguine
Smochinele conţin potasiu, mineral care ajută la controlarea presiunii sanguine. Consumul scăzut de alimente bogate în potasiu şi mai ales asociat cu consumul ridicat de alimente care conţin sodiu conduce la apariţia hipertensiunii arteriale.


2. Te scapă de kilogramele în plus
Smochinele sunt o sursă foarte bună de fibre dietetice. Alimentele bogate în fibre pot fi eficiente în dieta pentru slăbit. De asemenea, fructele şi cerealele cu fibre protejează împortiva cancerului la sân. Potrivit unui studiu, consumul ridicat de fibre reduce cu 50% cancerul la sân. Alte fructe bogate în fibre: mere, pere, prune şi curmale.

3. Beneficii pentru diabetici
Cu siguranţă că nu te-ai gândit că frunzele de smochine sunt atât de benefice, tocmai din această cauza în unele culturi aceastea fac parte din meniul zilnic. Frunzele de smochin reduc cantitatea de insulină necesară unei persoane care suferă de diabet şi care a trecut la tratamentul de insulină injectabilă. Potrivit unui studiu, extractul din frunzele de smochin trebuie consumat dimineaţa.


4. Protejează oasele
Smochinele sunt bogate în calciu, necesar pentru îmbunătăţirea densităţii oaselor.5. Protejează împotriva cancerului
Cercetătorii au descoperit că frunzele de smochine pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Cu toate acestea, nu a fost stabilit cu exactitate care substanţe din frunze sunt responsabile de aceste beneficii remarcabile.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cinci-motive-sa-incluzi-smochinele-in-meniul-tau-zilnic-17206
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
Scrisoare deschisă a asistenților sociali privind legea vaccinării

Efectele uluitoare ale rugăciunii asupra conştiinţei şi procesul vindecării! Cercetătorii ruşi au dovedit aproape totul!

Extractul de ginkgo biloba stimulează şi susţine proliferarea celulelor stem nervoase

DUȘMANUL lui Trump din FBI, jjignește românii. Peter Strzok: „Român SLINOS”, „acești români nu sunt măcar ȚIGANI”. DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre DEEP STATE

Familia din Reghin care a dat lovitura în afaceri cu roşii româneşti

Închide