Cimbrişorul leac hepatoprotector

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cimbrişorul de câmp este bun de cules în luna septembrie. Îl recunoaştem uşor după aroma caracteristică. În scop medicinal folosim toată partea aeriană a plantei, bogată în ulei volatil.

Că iarba de leac, cimbrişorul de câmp este calmant, colagog, antiseptic intestinal şi gastric, expectorant, antispastic al căilor respiratorii.


Intern, este recomandat în tuse convulsivă, spastica şi astmatica, bronşite, răguşeala, anorexie, dispepsii, viermi intestinali, pentru o bună funcţionare a rinichilor şi a ficatului.

Pentru cicatrizarea rănilor, se utilizează sub formă de băi locale, intern, e bună infuzia, iar gargară cu decoct ajuta în tratarea durerilor de dinţi.


În farmacii, găsim această plantă în compoziţia ceaiurilor antiasmatice şi antidiareice. Infuzia se prepară din 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Se foloseşte în special ca remediu în tratarea bolilor autoimune.

Cura cu acest ceai contribuie la normalizarea activităţii ficatului. În asociere cu uleiul de conifere (pin sau molid), administrat de trei ori pe zi câte 15 picături pe pâine, infuzia de cimbrişor combate repede tusea, bronşita şi previne crizele de astm.

Infuzia de cimbrişor e extrem de utilă în epidemiile de gripă şi în crizele de epilepsie. Băile de cimbrişor au efect antireumatic şi calmant.

Infuzia de cimbrişor este contracandidată în cazurile de gastrita, enterita (inflamarea intestinului subţire), esofagită şi insuficienţă hepatică. Pentru tenurile grase, se prepară o infuzie din 20 g plantă la 500 g apă, cu care se fac comprese timp de 15-20 minute”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/cimbrisorul-leac-hepatoprotector
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...