Chinezii dezvaluie secretul longevitatii! Punctele de aur ale corpului nostru

Distribuie!by “Este cunoscuta si recunoscuta medicina traditionala chineza. Cu trecerea timpului aflam tot mai multe dintre secretele celei mai vechi civilizatii existente astazi. Are o istorie de peste 5.000 de ani. „Sectiunea de aur”, „raportul de aur”, „punctul de aur”, „numarul de aur”, „proportia de aur”… sub toate aceste denumiri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Este cunoscuta si recunoscuta medicina traditionala chineza. Cu trecerea timpului aflam tot mai multe dintre secretele celei mai vechi civilizatii existente astazi. Are o istorie de peste 5.000 de ani.

„Sectiunea de aur”, „raportul de aur”, „punctul de aur”, „numarul de aur”, „proportia de aur”… sub toate aceste denumiri se asunde un numar irational aproximativ egal cu 1,618033. El poate fi intalnit in cele mai surprinzatoare imprejurari, in natura, in arhitectura si arta.


Corpul uman este una dintre cele mai remarcabile lucrari de arta din lume tocmai datprita faptului ca s-a demonstrat ca detine mai multe astfel de puncte.

La nivelul intregului corp putem intalni un numar de cinci puncte de aur importante pentru sanatate si longevitate. Expertii in medicina chineza subliniaza faptul ca masarea frecventa a acestor cinci puncte de aur poate incetini procesul de imbatranire si poate avea un profund efect asupra sanatatii intregului organism. Din perspectiva medicinei traditionale chineze, masarea celor cinci puncte de aur este una dintre cele mai accesibile si eficiente cai catre longevitate, scrie bzi.


1. Baihui (GV20)

Punctul de aur Baihui este situat in partea de sus a capului, cel mai inalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se intalneste si formeaza o intersectie chiar in acest punct.

Cea mai potrivita metoda de masaj este cea din care asezat pe un scaun, cu spatele drept, se maseaza cu o singura palma acest punct prin miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic si in sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori intr-un sens si in celalalt, alternativ. Acest masaj stimuleaza circulatia energetica si sporeste energia yang in meridianul Du.

2. Yongquan (Kl1)

Acest punct este locul de unde izvoraste energia rinichilor pentru ca apoi sa circule la nivelul intregului organism si de aceea, acest punct joaca un rol foarte important in sanatatea organismului.

Masarea zilnica a acestui punct permite persoanelor inaintate in varsta sa se mentina pline de energie, si sa se bucure de o mult mai mare vitalitate fizica. Mai mult decat atat Yongquan sporeste capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

3. Guanyuan (C4)

La o distanta de patru degete mai jos de buric se afla punctul Guanyuan, punctul de colectare al intestinului subtire; Qi-ul intestinal se acumuleaza la nivelul acestui punct si apoi se extinde la nivelul pielii catre alte parti ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vietii, a energiei si spiritului. Medicina traditionala chineza este de parere ca acest punct are functia de a cultiva Qi-ul originar si de a regenera energia organismului.

Masarea acestui punct contribuie la reglarea functiei endocrine, la reducerea petelor de pe piele si la tratarea acneei.

4. Yin-Tang (EX-HN3)

Yin-Tang este unul din punctele ce apartin Meridianului Extraordinar DU Mai. in medicina traditionala chineza, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea si de a contribui la desfundarea nasului.

Masarea acestui punct poate trata cu succes simptomele de nas uscat, stimulandu-se astfel cresterea productiei de mucus si poate preveni rinita, racelile si nu numai.

5. Tanzhong (RN17)

Acest punct este locul de confluenta a Qi-ului pericardului si este traversat de numeroase meridiane energetice. Poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea si trata astmul. Nu in ultimul rand, este important sa precizam ca stimuleaza si circulatia sanguina.

s560x316_baihui_point_gv20_opt-png-692x360

Cercetarile medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul ca stimularea acestui punct poate contribui la reglarea functiilor nervoase, poate trata in mod eficient astmul, palpitatiile, iritabilitatea si angina pectorala. in special persoanele care sufera de probleme de sani ar trebui sa maseze acest punct destul de frecvent.”[1]

SURSE

  1. http://caplimpede.ro/chinezii-dezvaluie-secretul-longevitatii-punctele-de-aur-ale-corpului-nostru/
  2. http://caplimpede.ro/chinezii-dezvaluie-secretul-longevitatii-punctele-de-aur-ale-corpului-nostru/2/
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro