Cercetătorii au descoperit noi funcții ale creierului

Distribuie!

„Cercetatorii au descoperit noi functii ale creierului

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Hong Kong a anuntat descoperirea unor noi functii ale hipocampului, zona din creier care raspunde de memorie si orientarea in spatiu, informeaza luni Xinhua.
Experimentele facute pe rozatoare de o echipa condusa de Ed X. Wu, un inginer in domeniul biomedicinei si profesor al universitatii, au scos la iveala ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp pot stimula conectivitatea functionala in cortexul cerebral si imbunatati reactiile senzoriale, noteaza Agerpres.
Rezultatele studiului sugereaza ca activitatile cerebrale de frecventa joasa din hipocamp care au loc de obicei in timpul somnului cu unde lente pot imbunatati invatarea si memoria.
Somnul cu unde lente sau somnul profund este o stare indispensabila supravietuirii, in care intram de obicei de mai multe ori in fiecare noapte.
Aceste descoperiri reprezinta un pas important pentru cercetarile viitoare referitoare la originea si rolul conectivitatii functionale la nivelul creierului, sustin cercetatorii.
Mai mult, aceste descoperiri pot fi premisa descoperirii unui diagnostic timpuriu si a unui tratament imbunatatit pentru afectiuni ale creierului inclusiv Alzheimer, dementa, epilepsie, schizofrenie, amnezie tranzitorie globala, sindromul de stres post-traumatic.
Descoperirile au fost publicate recent in prestigioasa publicatie academica ”Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), in august 2017.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/cercetatorii-au-descoperit-noi-functii-ale-creierului-76567
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...