Cele mai folosite 4 plante medicinale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O serie de plante vindecatoare fac parte din vechile traditii si obiceiuri ale strabunilor si sunt folosite si in prezent in medicina alternativa, tratand cu succes anumite afectiuni si boli.

Amestecul de plante care trateaza diabetul


  1. Menta de toate felurile este considerata una dintre cele mai importante plante in medicina traditionala chineza. Menta are multiple proprietati medicinale precum imbunatatirea tranzitului intestinal, calmarea spasmelor, a stomacului si ameliorarea gazelor. Menta este bogata in antioxidanti care sustin, de asemenea, o vedere buna si „curata” ficatul, ajutand la eliminarea toxinelor din organism. Baut cu o jumatate de ora dupa masa, ceaiul de menta asigura buna functionare a digestiei.
  2. Salvia. Medicina traditionala chineza foloseste de mult timp salvia pentru a ajuta la prevenirea pierderii functiei mentale care vine odata cu varsta. S-a demonstrat ca salvia ajuta la cresterea oxigenarii cortexului si la imbunatatirea capacitatii de concentrare. Salvia este buna si pentru digestie. O puteti folosi la supe si la prepararea mancarurilor din carne de pasare. Salvia poate fi putin mai dificil de cultivat. Este foarte sensibila la udat excesiv, deoarece este mai predispusa la mucegai decat alte plante medicinale.
  3. Busuiocul este o planta specifica bucatariei italiene, al carei miros ne poate energiza, contine multa luteolina, bioflavonoid care protejeaza ADN-ul celular de radicalii liberi.  Busuiocul poate fi mai dificil de cultivat, recomandate sunt lunile calde si luminoase de vara.
  4. Patrunjelul. in China este des folosit ca remediu pentru bolile ficatului si curatarea ochilor. Patrunjelul contine luteolina si exista dovezi ca ajuta la protejarea ochilor de radiatiile UV si de procesul prin care moleculele de zahar se leaga de proteine, afectand retina. Vechea reteta folosita ca remediu pentru a proteja vederea este un amestec de suc de telina, menta si patrunjel si trebuie consumat proaspat.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/cele-mai-folosite-4-plante-medicinale-80916
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...