Cehia: „ȚARA noastră NU VA PRELUA NICIUN MIGRANT.” Iohannis cu Dragnea ii preiau, va convine?

Distribuie!

Premierul Giuseppe Conte, încearcă să rezolve situația gravă în care se găsesc 450 de migranți, care se află în două nave și plutesc în apele teritoriale ale Italiei. De vineri, Conte a dat mesaje celor 27 de președinți ai țărilor UE și i-a rugat să preia o cotă de migranți.

Premierul ceh, Andrej Babis, nici nu vrea să audă, consideră solicitarea drept „calea spre infern”. „Ţara noastră nu va prelua niciun migrant. O asemenea abordare reprezintă calea către infern”, a scris Babis pe contul său de Twitter. Babis a adăugat că preluarea migranților i-ar motiva pe traficanți.


Premierul ceh şi-a menţinut poziţia antiimigraţie, la fel ca alți lideri din regiune: Ungaria, Polonia şi Slovacia. „Ar trebui să-i ajutăm pe migranţi în ţările din care provin, dincolo de frontierele Europei, pentru a-i împiedica să pornească la drum”, a spus Babis.

Conte a anunțat că Franța și Malta vor prelua fiecare câte 50 de migranți și că „foarte rapid va sosi şi acceptul altor ţări europene”. România, nici prin președinte, nici prin premier, nu a anunțat ce va face.


Giuseppe Conte le-a scris și preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk aceeași scrisoare ca celorlalți lideri ai țărilor UE „În acest context, care vede Italia în continuare în prima linie în faţa urgenţei de a salva vieţi omeneşti pe mare, îţi cer un semn clar de partajare a responsabilităţii gestionării fenomenului migratoriu şi să ai în vedere posibilitatea de a găzdui într-un port sau de a primi o parte dintre cele aproximativ 450 de persoane salvate”, a scris Giuseppe Conte.

Republica Cehă, ţară cu 10,6 milioane de locuitori, membră a UE şi a NATO, nu a primit decât un număr mic de refugiaţi de la criza din 2015. Potrivit unui sondaj de opinie publicat în aprilie de Academia de Ştiinţe, 58% dintre cehi consideră că ţara lor nu ar trebui să accepte niciun migrant provenit din ţările afectate de conflicte.

http://evz.ro/cehia-tara-noastra-nu-va-prelua-niciun-migrant-romania-nu.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...