Ceaiul tibetan pentru longevitate

by “Tibetanii sunt recunoscuti pentru longevitatea lor, iar cultura si practicile specifice acelei zone starnesc interesul oamenilor din intreaga lume. Retetele si remediile alternative sunt extrem de eficiente, dovedindu-se la fel de puternice precum medicamentele pe care le utilizeaza occidentalii, scrie HealthyFoodHouse.com. Ceaiul tibetan pentru longevitate este cea mai buna alegere pentru sezonul rece. […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Tibetanii sunt recunoscuti pentru longevitatea lor, iar cultura si practicile specifice acelei zone starnesc interesul oamenilor din intreaga lume. Retetele si remediile alternative sunt extrem de eficiente, dovedindu-se la fel de puternice precum medicamentele pe care le utilizeaza occidentalii, scrie HealthyFoodHouse.com. Ceaiul tibetan pentru longevitate este cea mai buna alegere pentru sezonul rece. Cu un gust delicios, acest elixir tine bolile la distanta, inlocuieste suplimentele alimentare si imbunatateste starea generala.
Licoarea tibetana perfecta in vindecarea a sute de boli
Ingrediente pentru trei persoane

  • 2l de apa
  • 5g pudra de ghimbir/ ghimbir proaspat razuit
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri miere naturala
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 varf de cutit de chimen

Mod de preparare si administrare: Fierbeti apa timp de 5 minute, luati-o de pe foc si in momentul in care s-a racit putin adaugati toate ingredientele. Ceaiul poate fi servit in momentul in care s-a racit complet. Este important sa nu adaugati ingredientele in apa clocotita. Temperatura acesteia ar trebui sa fie suportabila. Ceaiul ar trebui consumat pe durata intregii zile, de preferinta inaintea meselor principale.


Alimente care ne ajuta sa traim mai mult

Printre alimentele care favorizeaza atingerea unei varste inaintate se numara banalul usturoi, ceapa, citricele sau prazul. “Usturoiul este un superaliment. Numeroasele studii au aratat ca, prin consumul sau, usturoiul poate avea efect de protectie impotriva cancerului digestiv si al bolilor cardiovasculare. In plus, are o actiune antimicrobiana”, explica dr. Laurence Levy-Dutel, doctor la spitalul Pompidou, din Paris.

Prazul are doua parti: partea de culoare alba si cea verde, pe care oamenii au tendinta de a o taia, ceea ce este o greseala. Partea verde contine o cantitate semnificativa de fibre, precum si vitamine. “Partea alba a prazului este cea mai savuroasa. Partea verde contine mai multe fibre. Puteti adauga praz in supe. El are o mare cantitate de oxidanti, care se gasesc in foile sale verzi”, explica specialistul.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/ceaiul-tibetan-pentru-longevitate-63269
  2. Foto: sanatate.bzi.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro