„Planta de pedicuta contine urmatoarele substante: clamatina, anatina, licopodina, clavatoxina, nicotina, substante de natura flavonica, triterpenica, minerale, iar sporii contin: acizi grasi, acizi esterificati si fitosterine. Pedicuta are proprietati diuretice, purgative, antitumorale, antireumatismale, combate caderea parului si ii stimuleaza cresterea si este eficienta contra transpiratiei abundente.
Intr-o cana de apa se pune 1-1 1/2 lingurita de pedicuta maruntita si 2 lingurite de frunza de urzica; se lasa sa macereze de seara pana dimineata (8-10 ore), dupa care se strecoara, iar maceratul se pune deoparte. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca o cana de apa fierbinte, dupa care se lasa sa se raceasca si apoi se filtreaza. Se combina in final cele doua preparate, obtinandu-se astfel aproximativ 500 ml (doua cani) de ceai. Se bea o cana dimineata pe stomacul gol si o cana seara, cu jumatate de ora inainte de masa.
In cazul in care este contraindicat aportul de lichide, se foloseste pulberea din aceleasi plante. Se amesteca 1 lingurita de pulbere de pedicuta cu 2 lingurite de urzica si se administreaza aceasta cantitate de planta in doua reprize, pe stomacul gol, dimineata si seara.”[1]
SURSE
- https://sanatate.bzi.ro/ceaiul-de-pedicuta-poate-vindeca-ficatul-bolnav-77118
- Foto: sanatate.bzi.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.