Ceaiul de coada soricelului este incredibil de bun pentru sanatatea voastra

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„CEAIUL DE COADA SORICELULUI ESTE INCREDIBIL DE BUN PENTRU SANATATEA VOASTRA

Coada soricelului (Achillea millefolium L.) se mai numeste alunel, bradatel sau iarba oilor si este una dintre cele mai bune plante medicinale.


Aceasta planta are nenumarate beneficii, dintre care enumaram: purifica si imbunatateste sangele, imbunatateste activitatea sistemului digestiv. Este deosebit de util pentru tratamentul ficatului, splinei, pancreasului, impotriva icterului. De asemenea, planta este foarte buna in crampe, febra, dureri de spate, menstruatie neregulata, insomnie, ulcere si diverse cosuri. Coada soricelului reduce durerile osoase si reumatismul. Totodata, influenteaza favorabil tratamentul diabetului zaharat, in special in faza initiala, fiind util in sangerarea excesiva.

Coada soricelului face parte din acele plante medicinale care au un gust amar si, astfel stimuleaza secretia de suc gastric, incurajand si crescand apetitul. Acesta are un efect pozitiv asupra absorbtiei alimentelor din organism. De aceea, ceaiul de coada soricelului este de ajutor in gastrite, colite, crampe la nivelul stomacului si intestinului, creste activitatea glandelor intestinale si chiar ajuta in cazul constipatiei. Potasiul, continut in aceasta planta, ajuta rinichii si fluxul sanguin.


Tea with yarrow in cup on board

Prepararea ceaiului de coada soricelului: In 300ml de apa puneti una sau doua lingurite de coada soricelului si fierbeti. Dupa fierbere, lasati continutul sa stea timp de 5 minute. Puteti bea zilnic intre 2 pana la 4 pahare de ceai de coada soricelului, in cantitati distribuite in mod egal pe tot parcursul zilei, daca este folosit pentru a trata bolile de stomac si intestinale. Ceaiul trebuie utilizat fara indulcitori.”[1]

SURSE

  1. https://www.almeea.ro/ceaiul-de-coada-soricelului-este-incredibil-de-bun-pentru-sanatatea-voastra/
  2. Foto: almeea.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...