Ceaiul care te scapă de stres şi îţi întăreşte sistemul imunitar. Iată cum se prepară corect

Distribuie!

„Caprifoiul (Lonicera japonica), cunoscut şi sub denumirea populară de Mâna Maicii Domnului, este o plantă căţărătoare de origine asiatică, ce înfloreşte de primăvară până vara. Mirosul deosebit al florilor sale albe şi galbene o face să fie în topul preferinţelor celor care vor să îşi decoreze exteriorul locuinţelor. Odată ce florile se scutură, locul lor este luat de fructele sub formă unor boabe de un albastru închis, care sunt însă toxice. Totuşi, este bine de ştiut că florile nu joacă doar un rol decorativ, ci şi unul curativ.

Mâna Maicii Domnului este o plantă ale cărei flori au un miros care te relaxează şi te îndeamnă la meditaţie, putând fi utilizate în cadrul sesiunilor de aromaterapie. Nu trebuie uitate însă nici proprietăţile antiinflamatoare ale florilor de caprifoi, o infuzie preparată din acestea putând ameliora durerile de cap, dar şi afecţiunile din sfera ORL, dacă ceaiul se foloseşte pentru gargară.


Trebuie amintit şi faptul că mastită şi inflamatiile mamare pot fi diminuate dacă se aplică cataplasme cu infuzie de caprifoi. În plus, s-a dovedit faptul că această plantă-minune poate preveni apariţia cancerului de san.

Dacă sistemul tău imunitar este slăbit, din nou, poţi apela la beneficiile caprifoiului. Pe lângă faptul că te poate feri de infecţiile virale, infuzia de Mâna Maicii Domnului poate fi consumată şi pentru a trata unele simptome neplăcute ale răcelilor, cum ar fi febra, tusea şi durerea în gât. La fel de bine se poate vindecă şi cistită, consumând un astfel de ceai.


Afecţiunile intestinale sunt şi ele pe lista de boli ce pot fi tratate folosind acest remediu naturist. Se pare că şi germenii precum Salmonela îşi găsesc nasul astfel, mai ales pentru Mâna Maicii Domnului ajută la eliminarea toxinelor şi altor cauze care determina problemele intestinale.

Astfel, tot ce trebuie să faci este să strângi bobocii plantelor şi să îi laşi la uscat, într-un loc bine aerisit şi lipsit de umezeală. Atunci când vrei să prepari ceaiul, tot ce trebuie să faci este să foloseşti două linguriţe de plantă la o cană de apă clocotită. Consumă două sau trei căni pe zi. Atenţie! Femeile însărcinate, cele care alăptează şi persoanele care suferă de boli gastrice trebuie să evite consumul de ceai de caprifoi.”[1]

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/ceaiul-care-te-scapa-de-stres-si-iti-intareste-sistemul-imunitar-iata-cum-se-prepara-corect_1983092.html
  2. Foto: realitatea.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...