Ce trebuie să faci dacă te muşcă o căpuşă ?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

La debut de sezon cald, doctorii transmit informaţii esenţiale despre căpuşe, ce pot transmite boli grave, precum boala Lyme sau meningoencefalită. Aceste afecţiuni se pot transmite prin secreţiile, toxinele sau organismele conţinute de saliva căpuşelor, eliberate în urma muşcăturii. Înţepăturile lor nu dor, prezenţa lor nu este simţită de către gazdă de aceea, periodic, pielea trebuie examinată.

Deja au început să ajungă la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase constănţeni muşcaţi de căpuşe. Acestea pot fi întâlnite în grădini, în parcuri, în livezi sau în păduri, în tufişuri şi poieni, în ierburile de la marginea lanurilor sau pe gazonul din jurul casei, în camping, chiar şi pe animalele de casă, câini şi pisici.Doctorii recomandă ca îndepărtarea căpuşei să se facă cu o pensetă, astfel: căpuşa trebuie întoarsă pe spate şi apucată ferm cât mai aproape de piele, după care se trage uşor, iar aceasta va ieşi singură, fără vreun disconfort major. Cei ce nu au la ei pensetă, pot face la fel cu un fir de aţă pe care îl leagă în jurul regiunii dintre cap şi corp a căpuşei şi mişcă apoi uşor aţa din stânga în dreapta şi invers. Astfel, căpuşa se desprinde în întregime. Căpuşa trebuie pusă într-o pungă ce trebuie sigilată şi aruncată la gunoi. Ulterior, trebuie spălată bine zona respectivă cu apă şi săpun.


Cei ce nu pot scoate căpuşa în condiţii de siguranţă, trebuie să apeleze la ajutorul celui mai apropiat serviciu de urgenţă. Dacă o persoană nu ştie să scoată căpuşa există riscul ca în timpul manevrei, capul insectei să rămână înfipt în piele, putând provoca infecţii puternice.

Foarte important: căpuşele nu se înlătură aplicând chibrituri aprinse, vaselină sau ceară caldă, deoarece aceste remedii pot fi extrem de periculoase.


SURSA: http://www.ziuaconstanta.ro/divertisment/sanatate/atentie-a-inceput-sezonul-capuselor-ce-trebuie-sa-faci-daca-te-musca-o-capusa-591111.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...