Ce se intampla in corpul nostru cand e foarte cald si cine e in cel mai mare pericol

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Auzim peste tot ca trebuie sa ne protejam in vreme de canicula, sa ne hidratam suficient, sa nu stam pe plaja intre anumite ore. Dar oare ce se petrece, concret, fiziologic vorbind, in organismul nostru cand temperaturile sunt la limita suportabilului?

“In primul rand, din cauza caldurii, vasele noastre de sange se dilata (se produce vasodilatatie). Acest lucru face ca la nivelul pielii si al mucoaselor respiratorii sa se piarda mai multa apa.

Daca nu avem grija sa bem suficienta apa, poate sa apara deshidratarea. La randul ei, deshidratarea duce la scaderea tensiunii, care vine la pachet cu alte simptome, cum ar fi ameteli, senzatie de lesin, palpitatii, dureri de cap“, a explicat pentru Ziare.com dr. Georgiana Margarit, medic specialist Medicina Interna la Clinica de Nutritie KiloStop.


Medicul ne-a mai spus ca, pe de alta parte, corpul nostru are capacitatea sa se regleze singur atunci cand apare o situatie critica. Astfel, cand temperatura de afara este foarte ridicata, intra in functiune termoreglarea. Mai exact, se produce cresterea transpiratiei pentru racorirea pielii si a organelor vitale, a explicat medicul specialist.

“Transpiratia inseamna pierderea apei, asa ca apare senzatia de sete, pe care nu trebuie sub nicio forma sa o ignoram. Ti-e sete, bea apa, ca sa nu ajungi la deshidratare!”, a adaugat aceasta.


Sistemul nervos, inclusiv creierul, este cel mai sensibil la deshidratare si semnele includ dureri de cap, ameteli, nervozitate, chiar febra si varsaturi in situatii mai serioase, cum se intampla in caz de insolatie, a explicat medicul.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/ce-se-intampla-in-corpul-nostru-cand-e-foarte-cald-si-cine-e-in-cel-mai-mare-pericol-75534
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...