Ce nu ti-a spus nimeni despre sentimentele negative!

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Prof. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog, spunea ca cinci minute de manie imobilizeaza pentru 5-6 ore celulele gardian ale sistemului imunitar, timp in care organismul e lipsit de aparare.

De asemenea, lipsa de empatie, agresivitatea si lipsa de incredere in ceilalti sunt trasaturi de caracter care dauneaza facultatilor cerebrale, situatie care se agraveaza pe masura trecerii anilor, arata un studiu.


Cercetarea s-a efectuat pe un esantion de circa 3.000 de barbati si femei, care aveau la inceputul studiului in medie 25 de ani.

Chestionarul initial a pus in evidenta o serie de trasaturi de personalitate, care au fost ulterior reevaluate periodic. Dupa un sfert de secol, persoanele respective au fost supuse unor teste pentru determinarea capacitatilor lor cognitive, indeosebi memoria si gandirea.


S-a constatat ca trairile si sentimentele negative la tanarul adult afecteaza semnificativ performantele cognitive ale adultului de varsta mijlocie, independent de factori precum parcursul profesional, depresia sau evenimentele nefaste ale existentei. Ostilitatea, impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti dauneaza relatiilor personale si sociale, cu un impact pe termen lung asupra facultatilor cerebrale.

SURSA: Rador

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
5 semne că ai cunoscut pe cineva și într-o viața anterioră

Super-alimentul care tratează infecțiile urinare mai eficient decât medicamentele. În plus, distruge tumorile canceroase

Postul negru – beneficii pentru sanatate

Ce sunt probioticele si ce beneficii au pentru sanatate?

Studiu nou despre pericolele aluminiului din vaccinuri

Închide