Ce mananca un calugar shaolin?

Distribuie!

„Calugarii shaolin sunt budisti chinezi care practica kung fu shaolin in cadrul unui templu. Renumiti pentru abilitatile lor in materie de arte martiale, calugarii duc o viata de asceti, o viata profund spirituala, care include o dieta vegetariana, numita deseori dieta calugarilor shaolin.

Ce este insa foarte interesant este ca dieta acestora este in acord cu regulile de alimentatie recomandate de specialistii in nutritie si de Scoala de Sanatate Publica Harvard. Iar Academia de Nutritie si Dieta declara ca adoptarea unei diete vegetariene precum cea a calugarilor Shaolin poate reduce riscul de diabet, hipertensiune, boala cardiaca si cancer.


Iata cum arata un astfel de meniu!
Fasole la micul dejun

Sifu Wang Bo, un calugar Shaolin care traieste la Templul Shaolin de la opt ani, spune ca micul dejun pe care-l iau calugarii zilnic consta intr-o supa numita Cele opt comori. Supa contine opt tipuri diferite de fasole, cereale si nuci: fasole rosie, seminte de pin, nuci, alune, orez, paducel, smochine rosii chinezesti si mei. Aceste ingrediente sunt doar fierte in apa. Calugarii sunt de parere ca supa consumata zilnic contribuie la longevitate si la sanatatea organelor.


Un pranz bogat in produse proaspete

Pranzul in templul Shaolin se serveste la ora 11:30 si consta in tofu si orez, insotite de cinci sau sase tipuri diferite de legume crude sau gatite. Calugarii nu folosesc usturoi, ghimbir, ceapa sau orice alt condiment cand pregatesc pranzul, pentru ca sunt de parere ca alimentele condimentate, iuti sau prea aromate stimuleaza emotiile. La pranz nu se servesc apa sau ceai pentru a nu impiedica digestia, spune Bo.

calugari-tibetani

Daca doresti sa pregatesti un pranz in stil Shaolin acasa, alege orez brun, pentru un adaos de fibre si in loc sa prajesti tofu si legumele in ulei, mai bine le gatesti la aburi sau trase la tigaie, cu foarte putin ulei.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> https://viataverdeviu.ro/ce-mananca-un-calugar-shaolin

SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/ce-mananca-un-calugar-shaolin
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...