Ce este cromoterapia si cum ne poate ajuta sa ne vindecam?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cromoterapia este o buna metoda de tratament care incearca sa vindece anumite boli si sa echilibreze in mod natural organismul uman.

Culorile ne infrumuseteaza viata si ne ajuta si in situatii de stres si boala. Culorile fac parte din viata noastra si, nu de putine ori, ne ajuta chiar fara sa stim.


Din pacate nu toti tinem cont de cromatica locului de munca, a casei, a gradinii, a modului cum ne imbracam etc.

Rosu


Este culoare persoanelor voluntare ,comunicative si curajoase. Aceasta culoare simbolizeaza viata, vitaliatea, vointa de a reusi in viata. Medicina indiana si chineza ii acorda un rol central in ameliorarea metabolismului, stimularea activitatii sexuale si a functiilor ficatului.

Muladhara, chakra elementara, situata la baza coloanei vertebrale, absoarbe energia rosie si influenteaza sexualitatea si instinctul de conservare. Rosul inseamna viata si energie. Intr-o relatie, rosul creeaza intimitate si erotism.

Este recomandat in dureri reumatice, anemie, raceala, gripe, tulburari respiratorii, anumite forme de depresie nervoasa, astenie fizica, frigiditate, astm bronsic.

Este contraindicat in hipertensiune arteriala, crize de nervi, tulburari emotionale, temperamente sangvine si febra.

Rosul simbolizeaza, caldura, dragostea si viata, dar daca facem abuz de aceasta culoare ea devine obositoare si foarte enervanta. Simbolistica rosului este ampla dar aici in acest context, ne ocupam de partea terapeutica.”[1]

SURSE

  1. http://www.secretele.com/2016/07/cromoterapia-partea-i.html
  2. Foto: secretele.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...