Caz revoltător la Tecuci. O doctoriţă, filmată în timp ce refuză să consulte un copil bolnav: „Uite de aia! Nu vreau eu!”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Chemată de conducerea spitalului din Tecuci să dea socoteală pentru refuzul de a-şi face datoria, doctoriţa Movileanu a făcut cerere de retragere din activitate. Ea era deja pensionară, dar făcea în continuare gărzi din cauza lipsei de personal.

Caz revoltător la Spitalul din Tecuci. O doctoriţă în vârstă de 65 de ani a refuzat să consulte un copil, deşi era de gardă, iar micuţul în vârstă de nouă ani prezenta semne clare de boală, ce impuneau intervenţia de urgenţă: febră, dureri, vărsături. Cazul s-a întâmplat în ziua de Paşti, iar explicaţiile doctoriţei sunt cel puţin penibile.


Aceasta argumentat că părinţii au mers cu copilul şi la alţi medici, iar acest lucru ar fi deranjat-o deoarece era medicul minorului încă de la naştere. Dialogul dintre părinţi şi cadrul medical a fost înregistrat cu telefonul mobil de un prieten de familie cu cei doi, iar filmarea a fost postată pe youtube.

„Copilul se simţea foarte rău, iar când i-am spus asistentei să o cheme pe doamna doctor, aceasta a refuzat. Stătea pe telefon şi a început să o jignească pe soţia mea. I-a spus că e nesimţită că oricum nu cheamă pe nimeni şi nu o să vină nimeni. În cele din urmă a venit doamna dr. Movileanu Adriana care a refuzat categoric să ne consulte copilul.


Ni s-a spus să mergem să ni-l consulte cine l-a mai consultat şi până acum. Adica un alt doctor, pentru că doamna are o vârstă şi nu mai profesează cum trebuie”, a declarat Daniel Negoiţă, tatăl copilului. Revoltaţi, dar şi îngrijoraţi de starea copilului, cei doi părinţi au mers la o farmacie şi au cerut ajutorul farmacistei.

„Ne-am tratat copilul după ureche. Ne-a dat doamna farmacistă nişte medicamente şi după câteva ore a început băiatul să-şi revină”, a spus Elena Negoiţă, mama copilului. Conducerea spitalului de pediatrie din Tecuci a aflat de-abia miercuri de incident, însă până să demareze o anchetă internă, a aflat ca medicul care a refuzat să consulte copilul şi-a dat demisia.

Doctoriţa era deja pensionară, dar din cauza lipsei personalului a acceptat să facă gărzi în continuare. „Doamna dr. Movileanu a făcut cerere de retragere din activitate. Este pensionară, ani de zile ne-a ajutat cu gărzi, cu activitate medicală. În aceste condiţii nu mai avem cu ce să ne facem gărzile.

Prin acest gest, îmi confirmă că presa se ocupă de denigrarea activităţii medicale şi întordeauna caută să mânjească activitatea”, a declarat dr. Mihaela Ginghină – managerul Spitalului de copii din Tecuci. Părinţii copilului au anunţat că vor depune plângere la Colegiul medicilor împotriva medicului care a refuzat să le consulte copilul.

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/galati/caz-revoltator-tecuci-doctorita-fost-filmata-timp-refuza-consulte-copil–bolnav-uite-aia-nu-vreau-eu-1_572a21785ab6550cb8925701/index.html
  2. Foto: www.newss.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...