Captează energia Pământului prin tălpile goale!

Distribuie!

Mai ştii ce bine ne simţeam când eram copiii şi alergam în picioarele goale?
Este posibil ca, încă de la vârsta inocenţei, corpul nostru să ne fi transmis un semnal: contactul dintre tălpile noastre şi pământ este terapeutic.

Astăzi, practica mersului în picioarele goale, cunoscută şi sub denumirea de Earthing sau Împământare, a fost testată ştiinţific şi beneficiile observate sunt demne de luat în seamă: creşterea numărului de antioxidanţi în organism, reducerea inflamaţiilor şi îmbunătăţirea somnului.


Atenţie, această practică trebuie testată doar pe suprafeţele naturale precum pământul, iarba sau nisipul şi nu pe asfalt, inamicul de zi cu zi al picioarelor noastre. Asta deoarece starea de bine vine tocmai de la acest contact, dintre corpul nostru şi energia Pământului, intermediare fiind tălpile noastre goale. E ca şi cum ne-am conecta la o baterie aflată în interiorul Planetei noastre.

De ce ar trebui să mergem desculţi?

Explicaţia e simplă: circulaţia electronilor din Pământ în corpul nostru ne îmbunătăţeşte sănătatea. Aşadar, unul dintre studiile realizate cu privire la beneficiile mersului în picioarele desculţe a arătat că această practică schimbă activitatea electrică de la nivelul creierului nostru, lucru măsurat cu ajutorul electroencefalogramelor. În plus, s-au observat îmbunătăţiri legate de reglarea nivelului glucozei din organism, reducerea stresului, creşterea imunităţii, echilibrarea sistemelor nervos şi endocrin.


Interesant este că, pentru a obţine atâtea, este nevoie de foarte puţin, şi anume de o activitate la îndemâna oricui: să mergem desculţi prin natură. Şi chiar dacă nu umbli desculţi, prin simplu fapt că mergi într-un peisaj natural, chiar şi o jumătate de oră pe zi, câştigi atâtea. Riscul de cancer se diminuează, sistemul cardiovascular funcţionează mai bine, toxinele se elimină mai repede, ca să nu mai vorbim de faptul că te menţii în formă şi previi apariţia diabetului.

Mişcarea în natură aduce beneficii în plus faţă de cea făcută în sălile de fitness, căci sportul realizat în aer liber are şi efecte mentale, pe lângă rezultatele pe care le resimţi pe trupul tău.

În plus, prin simplul fapt că ne descălţăm, reuşim să intensificăm această stare de bine, fizică şi mentală, deoarece avem posibilitatea de a ne conecta direct la sarcină electrică naturală a pământului.

N-ar trebui să avem 26 de oase într-o parte atât de mică a corpului, dacă tălpile noastre n-ar fi destinate mişcării libere, fără a fi îngrădite de vreun pantof incomod, şi nici atâtea terminaţii nervoase, dacă nu li se permite să respire.

Mai mult decât atât, rigiditatea cu care se confruntă picioarele veşnic încorsetate în încălţăminte poate afecta chiar şi mușchii și articulațiile aflate mai sus în lanțul cinetic, cum ar fi gleznele, genunchii, şoldurile şi chiar coloana vertebrală.

Aşadar, acordând o atenție în plus picioarelor şi dându-le ocazia să se mişte în contact direct cu suprafeţele naturale, poţi ajuta la diminuarea senzaţiei de durere din alte zone ale corpului. Iată ce puteţi face pentru a avea picioare fericite!

Exerciţii pentru tălpi

Aşază-ţi talpa pe o minge de tenis şi apasă un pic mai puternic cu partea de jos a piciorului, apoi roteşte-ţi talpa înainte și înapoi pe minge. Acest exerciţiu se poate face în şezut sau în picioare, timp de cel puţin un minut, cu fiecare picior.

Şi mai simpla este următoarea mişcare: depărtează degetele de la picioare, apoi adu-le în poziţia obişnuită. Repetă mişcarea de cât mai multe ori.

Renunţă la pantofi!

Şi da, nu uita să petreci cât mai mult timp posibil în tălpile goale. Când ieşi în parc, când îţi plimbi câinele în apropiere de casă, când ieşi cu prietenii la grătar sau chiar când te antrenezi în sala de fitness. Orice care să-ţi dea posibilitatea să iei contact cu solul prin intermediul propriilor tălpi.

Picioarele îţi vor mulţumi. Vei câştiga mai multă mobilitate şi stabilitate. În plus, dacă eşti genul care se plânge de entorse repetate ale gleznelor, vei beneficia de pe urma acestui stil de viaţă în picioarele goale, deoarece gleznele încearcă în mod clar să-ţi transmită ceva!

SURSA: http://noulpamant.ro/articole/spiritualitate/capteaza-energia-pamantului-prin-talpile-goale/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...