Capsunile imbunatatesc calitatea sangelui

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un grup de voluntari a mancat un kilogram de capsuni pe zi timp de doua saptamani pentru a demonstra beneficiile consumului de fructe si capacitatea capsunilor de a regenera sangele. 

Potrivit ScienceDaily, studiul a fost condus de catre niste cercetatori spanioli, potrivit carora capsunile reduc raspunsul oxidant la stres, diminuand astfel riscul aparitiei diverselor boli. Specialistii au mai incercat sa demostreze acest lucru si in trecut, prin experimente in vitro facute in laborator.


In cadrul experimentului realizat la Universitatea Granada, odata la cateva zile, voluntarilor le-au fost luate mostre de sange. Reazultatele au aratat ca sangele a fost imbunatatit, fiind mai rezistent la hemoliza. „Unele varietati de capsuni fac eritrocitele sa nu oxideze atunci cand esti stresat, fiind un pas foarte important in prevenirea unor boli grave”, afirma Maurizio Battino, conducatorul studiului.

7 motive pentru care sa mananci capsuni


Echipa analizeaza in prezent si variatiile in urma cantitatilor mai mici de capsuni, o persoana putand consuma in mod normal 150 – 200 grame pe zi. „Important este ca oamenii sa realizeze ca trebuie sa introduca acest fruct in alimentatia zilnica”, intareste Battino.

Capsunile au numerosi flavonoizi, care ajuta corpul uman sa neutralizeze radicalii liberi si sa previna imbatranirea prematura. Astfel, vor fi evitate bolile de inima, cancerul sau diabetul.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/capsunile-imbunatatesc-calitatea-sangelui-4557
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...