Busuiocul – iarba norocului si a sanatatii

Distribuie!by “Originar din India, busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă despre care se spune că aduce noroc şi sănătate. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţita la 200 ml apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, se strecoară. Se beau două ceaiuri călduţe pe zi, cu înghiţituri […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Originar din India, busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă despre care se spune că aduce noroc şi sănătate.

Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată şi mărunţita la 200 ml apă clocotită. Se acoperă vasul 10 minute, se strecoară. Se beau două ceaiuri călduţe pe zi, cu înghiţituri rare, după mesele principale.


Are efecte în disfuncţii stomacale, insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorală, diaree, colici intestinale şi balonări. Combate greaţă şi senzaţia de vomă.

Stimulează pofta de mâncare, scade febră. Decoctul de busuioc se poate folosi ca apa de gură sau în gargare contra leziunilor bucale, afte, faringite, angine.


Un pumn de plantă la 250 ml apă rece, se fierbe două minute, se infuzează cinci minute, se strecoară. Macerat: patru linguriţe de busuioc în apă. Se lasă la macerat la rece opt ore, apoi se filtrează. Se bea pe stomacul gol, dimineaţa.
loading…

Este considerat un adevărat elixir al tinereţii, recomandat în cazurile de îmbătrânire prematură, tulburări de menopauza, andropauza, sterilitate, frigiditate.

Alifie: 20 g planta se amestecă cu 30 g ceară albă, 30 g seu de oaie, 30 g terebentina, 60 g colofoniu şi 90 g untura de porc. Se pun la foc slab până se topesc. Se toarnă în cutii de plastic. Se alica pe răni cu puroi, buze crăpate, călcâie crăpate, scabie, ulceraţii infectate.

Cataplasme: frunzele proaspete, zdrobite, aplicate pe răni, ulceraţii, favorizează vindecarea lor. Cu frunze proaspete se pot freca locurile înţepate de insecte. Se aplică pe frunte, în cazul durerilor de cap.

Busuiocul este indicat pentru tenul gras dacă e aplicat sub formă de comprese cu infuzie”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/busuiocul-iarba-norocului-si-a-sanatatii
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro