Brusturele – frunza care vindeca bolile pielii

by “Brusturele conţine insulina în cantităţi mari, acizi (palmitic, staeric, cafeic), ulei volatil, vitamine din gama B, saruri de potasiu. Folosită intern, planta are proprietăţi diuretice, hipoglicemianta, iar extern este un bun astringent şi antiseptic, stimulează creşterea părului. Medicina naturistă indica brusturele în diabet (scade zahărul din sânge), afecţiuni hepatorenale […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Brusturele conţine insulina în cantităţi mari, acizi (palmitic, staeric, cafeic), ulei volatil, vitamine din gama B, saruri de potasiu.

Folosită intern, planta are proprietăţi diuretice, hipoglicemianta, iar extern este un bun astringent şi antiseptic, stimulează creşterea părului.


Medicina naturistă indica brusturele în diabet (scade zahărul din sânge), afecţiuni hepatorenale (stimulează funcţiile renale şi cutanate), bolile de ficat (reduce calculii biliari), eczeme şi boli ale pielii (acnee, furunculoza).

Se administrează sub formă de ceai prin macerare, din patru linguri de rădăcina mărunţita la un litru de apă clocotită, timp de 40-50 minute, ce să vă bea în cursul zilei.


Că loţiune externă, ajuta la creşterea părului. Preparatul se obţine din infuzie de frunze de brusture şi frunze de mesteacăn, cu care se frecţionează pielea capului o dată pe săptămână, după spălare, adăugând şi o lingură de oţet.

Tot extern, sub formă de infuzie, e indicat în herpes, dermatite şi eczeme, răni şi ulceraţii. Sucul proaspăt obţinut din rădăcini se aplică pe răni, ulceraţii, acnee, furuncule (cu calmarea durerilor), ajuta în alopecie, seboreea părului şi a feţei, mătreaţa.

Frunzele crude şi zdrobite, aplicate sub formă de cataplasme în caz de reumatism dureros, răni, inflamaţii, înţepături de insecte şi păianjeni, au efecte antitoxice şi calmante.

Puteţi preveni alergiile, dacă luaţi în fiecare zi două linguriţe de pulbere de rădăcină de brusture şi două linguriţe de trei-fraţi-pătaţi. în diabet, se ia de patru ori pe zi o linguriţă de tinctura de brusture în 100 ml apă.

Efectul este mai puternic dacă se combină cu tinctura de rădăcină de păpădie. Brusturele e bun şi în cancer de piele, ovarian şi colesterol crescut.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/brusturele-frunza-care-vindeca-bolile-pielii
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro