Bolile pielii se pot trata cu mixturi din brusture

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Bolile pielii– Brusturele este o plantă erbacee, care a fost cultivată în trecut pentru rădăcina sa comestibilă. În prezent, brusturele este un panaceu atunci când vine vorba despre tratarea bolilor de piele.

Brusturele conţine insulina în cantităţi mari, acizi (palmitic, staeric, cafeic), ulei volatil, vitamine din gama B, saruri de potasiu.


Folosită intern, planta are proprietăţi diuretice, hipoglicemianta, iar extern este un bun astringent şi antiseptic, stimulează creşterea părului.

Medicina naturistă indica brusturele în diabet (scade zahărul din sânge), afecţiuni hepatorenale (stimulează funcţiile renale şi cutanate), bolile de ficat (reduce calculii biliari), eczeme şi boli ale pielii (acnee, furunculoza).


Se administrează sub formă de ceai prin macerare, din patru linguri de rădăcina mărunţita la un litru de apă clocotită, timp de 40-50 minute, ce să vă bea în cursul zilei. Că loţiune externă, ajuta la creşterea părului. Preparatul se obţine din infuzie de frunze de brusture şi frunze de mesteacăn, cu care se frecţionează pielea capului o dată pe săptămână, după spălare, adăugând şi o lingură de oţet.

Tot extern, sub formă de infuzie, e indicat în herpes, dermatite şi eczeme, răni şi ulceraţii. Sucul prospat obţinut din rădăcini se aplică pe răni, ulceraţii, acnee, furuncule (cu calmarea durerilor), ajuta în alopecie, seboreea părului şi a feţei, mătreaţa.

Frunzele crude şi zdrobite, aplicate sub formă de cataplasme în caz de reumatism dureros, răni, inflamaţii, înţepături de insecte şi păianjeni, au efecte antitoxice şi calmante. Puteţi preveni alergiile, dacă luaţi în fiecare zi două linguriţe de pulbere de rădăcină de brusture şi două linguriţe de trei-fraţi-pătaţi. în diabet, se ia de patru ori pe zi o linguriţă de tinctura de brusture în 100 ml apă.

 

Efectul este mai puternic dacă se combină cu tinctura de rădăcină de păpădie. Brusturele e bun şi în cancer de piele, ovarian şi colesterol crescut.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/bolile-pielii-se-pot-trata-cu-mixturi-din-brusture
  2. Foto: sfatnaturist.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...

Citește mai multe:
Aceasta este adevărata cauză a îmbolnăvirii ficatului. Fii atent!

Hrana vie – secretul unei vieti lungi si sanatoase

Cardinal german: „În Peru, în perioada lui Fujimori, eu însumi am discutat cu bărbați și femei sterilizați fără consimțământ, înșelați cu bani și promisiuni. Ce are asta cu teoria conspirației?”

Cum recunoşti pepenii roşii ”injectaţi”

Protest față de vaccinarea obligatorie la București și în alte orașe ale țării. Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică: Acceptarea acestei legi înseamnă deschiderea unei Cutii a Pandorei. Dacă legea va trece, se prefigurează un nou totalitarism

Închide