Boli pe care le transmite capusa, despre care nu stiai

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Desi nu ne dau atatia fiori precum paianjenii sau serpii, capusele fac parte din categoria animalelor (insectelor, în acest caz) extrem de periculoase. Daca ti-a intrat o capusa sub piele trebuie sa stii ca risti sa ai 5 boli grave, avertizeaza specialistii.

Boli provocate de întepatura unei capuse
Atentie foarte mare cand mergeti la picnic la iarba verde, indiferent ca alegeti o zona de campie sau muntele. Suntem în plin sezon al capuselor iar boala Lyme nu este singura pe care acestea o pot provoca. Iata 5 boli ce pot fi provocate de întepatura acestei insecte:


1. VIRUSUL POWASSAN

Acest virus ataca sistemul nervos înca din primele minute dupa ce ai fost muscat de o capusa. Virusul se manifesta prin puternice dureri de cap, febra si creier inflamat. În 10% dintre cazuri, acest virus este unul mortal, avertizeaza medicii si, din nefericire, nu exista tratament pentru a-l combate.


2. BABESIOZA

Desi omul este mai putin afectat de aceasta afectiune, asemanatoare malariei, ea ramane una dintre pericolele la care ne expunem cand ne punem patura pe iarba si nu suntem atenti la mediul înconjurator.

VIDEO- Instrumentul de smuls capuse care nu trebuie sa-ti lipseasca la nicio iesire in natura. Iata cum te ajuta 

3. ANAPLASMOZA

Aceasta boala este transmisa de un anumit tip de capusa care se gaseste în nordul si sudul Statelor Unite ale Americii. Boala se manifesta prin dureri puternice de cap, mancarimi insuportabile în zona ochilor si febra. Aceasta boala se poate trata cu antibiotice.

4. VIRUSUL HEARTLAND

Capusa numita Lone star (steaua singuratica) transmite acest virus. Aceasta capusa îsi face veacul prin Texas, Statele Unite. Virusul se aseamana cu afectiunile respiratorii frecvente cauzate de temperaturile extreme din Orientul Mijlociu. Pana la ora actuala, nu s-a descoperit vreun tratament împotriva bolii.

5. TULAREMIA

Boala poate fi transmisa de la orice capusa care a intrat în pielea animalului de companie. Insecta traiest pe copaci. Aceasta boala poate afecta pielea, ochii si plamanii. Boala cauzata de bacteria Francisella turalensis poate fi tratata cu antibiotice din momentul depistarii acesteia.

VIDEO – Cum indepartezi o capusa simplu si in siguranta 

SFATURI PRACTICE PENTRU A EVITA CAPUSELE

1. Atunci cand mergi la iarba verde, evita zonele cu iarba înalta deoarece capusele sunt mai putin vizibile în iarba deasa.

2. Ia la tine un spray anti-insecte, care îti va fi de folos daca vei întalni în calea ta o capusa.

3. Cand ajungi acasa, daca simti mancarimi în tot corpul, e bine sa îti verifici zona capului, gatul si subratul. Sunt zonele cele mai atacate de capuse.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/boli-pe-care-le-transmite-capusa-despre-care-nu-stiai-73235
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...