Boli care se vindeca prin psihoterapie: depresia, anxietatea si panica

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Depresia, axietatea si atacul de panica reprezinta boli psihologice raspandite atat la noi in tara cat si in lume. Ele pot afecta pe oricine: barbat sau femeie, tanar sau varstnic, indiferent de statutul social sau financiar. Ba chiar si copiii sunt afectati in felul lor. Aceste randuri se doresc a fi semnale de alarma pentru ca persoanele care se recunosc in ele sa ceara ajutor specializat. Sa nu se impiedice de miturile care circula in viata cotidiana dar mai ales pe internet si pe platformele de socializare. Daca suferi de aceste boli nu inseamna ca esti nebun. Inseamna ca trebuie sa te faci bine cu ajutor de specialitate. Asa cum se intampla si cand ai orice alta boala somatica.

Depresia care te desfiinteaza ca persoana


Depresia nu e este doar o tristete pasagera. Depresia este o tristete adanca, o boala care te perturba pana in adancurile fiintei tale. Te desfiinteaza ca persoana. Nimic din ce-ti placea, nu-ti mai place. Nu mai ai putere sa faci nici macar treburile marunte, cotidiene. Nu-ti poti analiza propria viata si nici nu stii ce ar trebui sa faci. Totul este incetinit, repetitiv si fara semnificatie. Fara sens. Cui ii place o astfel de viata? O astfel de viata seamana mai mult cu o moarte interioara. O moarte care iti permite sa-ti misti trupul dar sa nu simti nimic in sufletul tau.

Agitatia care iti strica tihna


Anxietatea poate avea forme usoare la inceput dar si ea iti poate perturba viata treptat. Nu mai poti sa te odihnesti, esti iritat si stresat, nu mai ai o viziune clara asupra propriei vieti. Nu stii ce e cu tine, pana cand ajungi in fata unei informatii in care te recunosti. Da, ai anxietate si trebuie sa consulti un specialist. Cu psihoterapie si ocazional cu tratament medicamentos ajungi sa-ti pui viata in ordine: odihna sa fie odihna, munca sa fie munca, deciziile sa le iei in cunostinta de cauza si sa fii multumit(a) de ele.

Panica brusca si intensa

Atacul de panica se instaleaza brusc si experimentarea unui astfel de episod este traumatizanta. Dureaza putin dar sentimentele si senzatiile resimtite de pacient sunt foarte intense. Profund inspaimantatoare. Nimeni nu-si doreste sa repete situatia si traieste cu frica din aceasta cauza. Ajungi sa-ti fie frica intens ca s-ar putea sa ai un atac de panica. Uneori se intampla asta fara vreun motiv anume. Poate fi vorba doar de interpretarea eronata a unei situatii comune. Sau poate de o amintire fugara despre ceva ce s-a petrecut demult. Lipsa controlului in privinta acestei boli este inspaimantor.

Boli de care te poti vindeca

Daca vrei ajutor asa incat sa te recuperezi din una dintre aceste boli dar inca te ascunzi de cunostinte, vecini, colegi e bine sa stii ca poti sa apelezi la un psiholog online. Poti primi ajutor si te poti vindeca doar pastrand legatura online cu un specialist. Rezultatele terapiei online sunt aceleasi ca atunci cand mergi la sedinte la cabinetul acestuia.

Nu mai amana, cere ajutor. Meriti sa-ti traiesti viata sanatos. “[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/boli-care-se-vindeca-prin-psihoterapie-depresia-anxietatea-si-panica-75595
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...