Boli asociate cu chakra plexului solar

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“- Tulburarile abdominale Aceasta tulburare afecteaza intestinul subtire, a carui capacitate de absorbtie a substantelor nutritive scade, conducand la malabsorbtie, diaree si anemie. Din punct de vedere medical, se stie ca glutenul (una din componentele principale ale cerealelor) exacerbeaza problema.

Exista insa si un aspect psihospiritual care ar trebui tratat.
Intestinul nostru nu absoarbe numai hrana, ci si experientele vietii, din care noi ar trebui sa preluam numai acele aspecte care ne hranesc si ne inalta fiinta, respingandu-le pe cele de care nu mai avem nevoie.


Majoritatea care sufera de tulburari abdomninale au experimentat crize dureroase, „greu de inghitit”, adica dificil de inteles sau de integrat.
Aceste experiente au contribuit la deteriorarea captuselii intestinale, mesajul bolii fiind urmatorul: „Ma voi feri de toate lucrurile care m-ar putea rani in continuare, asa ca nu voi mai accepta toate experientele care mi se ofera, chiar daca prin aceasta imi blochez accesul la iubire, hrana spirituala si bucurie.”

Corpul nostru are o capacitate innascuta de a ne proteja de toate durerile emotionale, chiar cu pretul neplacerilor fizice si al bolii. Solutia necesita de multe ori ajutor psihologic profesionist, pentru ca pacientul sa-si exprime durerea si sa se elibereze de ea, invatand si metodele corecte prin care trebuie sa faca fata pe viitor acestor emotii.


– Hernia sficterului stomacal

Aceasta afectiune apare atunci cand o portiune a stomacului forteaza deschizatura diafragmatica, provocand slabirea sfincterului care controleaza directia bolului alimentar prin stomac. Individul experimenteaza astfel un reflux al aciditatii catre esofag, arsuri si ragaieli excesive, simptome agravate de aplecare sau de intinderea in pat.
Din punct de vedere esoteric, hernia sugereaza o slabire a plexului solar datorita lipsei de pretuire de sine si sentimentului de a „nu merita sa fii bun”. Daca se mai adauga si anumite griji suplimentare, sau o stare de vinovatie, presiunea se acumuleaza si conduce la un reflux. Exprimarea emotiilor, delegarea sarcinilor si iertarea de sine atunci cand este cazul usureaza cu siguranta simptomele, chiar daca nu corecteaza intotdeauna deficienta diafragmei.

– Tulburarile ficatului

Ficatul indeplineste multe functii vitale, printre care producerea anumitor excretii, detoxifierea si depozitarea. Este un organ asociat in principal cu emotia maniei. Asa cum stim, mania este emotia care ne ajuta sa ne miscam si sa luam anumite decizii. Daca in loc sa mergem mai departe, preferam sa refulam aceasta stare de manie, de amaraciune si resentiment, continuand sa le „facem pe plac” celor din jur pentru a le obtine aprobarea, ficatul nostru si organele asociate cu acesta vor prelua asupra lor intregul soc al impactului.

La categoria tulburari asociate ficatului vom enumera toate afectiunile care caracterizeaza meridianul acestuia (conform medicinii orientale):
Guta: afecteaza de regula incheieturile de la degetele mari ale picioareor. Denota frustrare.

Venele varicioase: sugereaza o incapacitate de a accepta adevarul, preferand „ochelarii de cal” ( care ascund realitatea sau o coloreaza in roz).

Pietrele la vezica biliara: reprezinta acumulari de manie la cei prinsi intre dorinta de a vedea binele in toate persoanele si resentimentul in fata ideii ca altii se folosesc de ele. Ambele perceptii sunt corecte, deci zona nu va putea fi vindecata decat prin atingerea unui compromis.
Alcoolismul: aceasta dependenta este direct asociata cu lipsa pretuirii de sine, cu sensibilitatea de a -si manifesta mania. Bautura reprezinta pentru alcoolici o cale de amplificare a increderii in sine, de a scapa de lume, dar mai ales de sine.

Tensiuni sau dureri ale muschilor gatului: mania reprimata, de tipul: „Am sa-l omor!”, care se ascunde sub zambetul unei fete angelice, este absorbita de muschii gatului. Gatul intepenit, caracterizat prin incapacitatea de a intoarce capul intr-o directie sau alta, simbolizeaza intrebarea: „Cine iti sta ca un junghi in gat?”

Fiecare om isi manifesta diferit mania. Spre exemplu, unora le este mai usor sa si-o exprime prin tipete (indeosebi atunci cand sunt singuri in masina sau in natura), altii scriu scrisori pe care nu le trimit niciodata, sau se confrunta direct cu persoana pe care sunt maniosi. Solutia difera in functie de situatie, dar important este ca la sfarsitul zilei sa va eliberati de manie si sa mergeti mai departe, luand deciziile cele mai favorabile pentru viata dumneavoastra.

As dori sa mai mentionez ca studiile au aratat ca oamenii cu ochii verzi sau caprui au o inclinatie mai mare catre reprimarea maniei.
Asadar, feriti-va !
– Raul de masina

Indiferent daca senzatia de rau apare in masina, avion sau pe vapor, problema este aceeasi. La nivel fizic, dezechilibrul presupune o tulburare a urechii interne, dar din punct de vedere psihospiritual el este asociat cu un plex solar hiperactiv, miscarea vehicolului amplificand activitatea energetica la acest nivel, pana cand individul simte nevoia sa vomeze.
Acesti oameni sunt extrem de sensibili si cu o mare receptivitate psihica. De aceea, ei trebuie sa invete sa-si blocheze partial plexul solar, reducand astfel vibratiile pe care le absorb din mediul inconjurator.
O tehnica utila consta in deplasarea constiintei in jos, catre picioare, si fixarea privirii asupra unui obiect fix (care nu se misca).

– Bolile splinei

La nivel fizic, splina face parte din sistemul imunitar si actioneaza ca un filtru de purificare a sangelui. In viziunea esoterica, splina este asociata cu …capacitatea de a „filtra” miliardele de ganduri care ne trec prin minte, de multe ori inconstient, retinadu-le numai pe acele care sunt realiste si pot aduce roade, si distrugandu-le pe celelalte.

Exista doi factori care pot tulbura aceasta functie. Primul apare atunci cand mintea individului devine atat de coplesita de ganduri, cand discernamantul lui devine atat de confuz, incat splina cedeaza. Cel de-al doilea factor este asociat cu manifestarea acelor ganduri care au nevoie de o baza solida pentru a creste. Daca individul nu are el insusi o baza solida, fiind descentrat, incapabil sa isi recunosca sentimentele sau nerealist in ceea ce priveste sansele ideilor sale de a creste si de a da roade, splina sa va avea de suferit.

Chakra_Nebula_by_Anaxsys

Din fericire, acest organ este extrem de rezistent si se poate adapta usor la mediu, afisand doar simptome usoare, precum tensiunea sau oboseala, un inceput de anemie, o reducere mica a leucocitelor din sange, sau o rezistenta slabita la infectii. Toate aceste semnale impun o consultare medicala, dar simultan, individul ar trebui sa-si examineze mai indeaproape mintea, filtrand gandurile care nu reflecta intentiile adevarate ale sufletului de cele realiste, pentru a vedea care dintre ele pot aduce rezultate constructive pentru viata lui.

Din punct de vedere esoteric, stomacul asista splina in acest demers, avertizand si el asupra dezechilibrelor de la nivelul splinei prin semnale de tipul indigestiei.”[1]

SURSE

  1. Christine R. Page – “La frontierele sanatatii. De la vindecare la totalitate”.
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...