Beneficiile patrunjelului pentru sanatatea omului

by Patrunjelul este una dintre cele mai bune verdeturi. Este cunoscut faptul ca ceaiul de patrunjel sa dadea pe vremuri copiilor pentru pofta de mancare si intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, ceaiul de patrunjel are o actiune benefica si asupra unor genuri de reumatism. Zeama de patrunjel este […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Patrunjelul este una dintre cele mai bune verdeturi. Este cunoscut faptul ca ceaiul de patrunjel sa dadea pe vremuri copiilor pentru pofta de mancare si intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, ceaiul de patrunjel are o actiune benefica si asupra unor genuri de reumatism. Zeama de patrunjel este valoroasa si pentru eliminarea otravurilor din organism.

Beneficiile patrunjelului pentru sanatatea omului – usureaza durerile de reumatism si intareste dintii

Patrunjelul contine apiol, si s-a constatat ca usureaza numeroase cazuri de reumatisme ale femeilor care trec prin “schimbarea vietii”. Se face o infuzie dintr-o mana de patrunjel proaspat la un litru de apa. Se toarna apa rece peste el si se lasa fix 10 secunde sa fiarba dupa ce a dat in clocot. De altfel, ceaiul de patrunjel baut dupa masa ofera o protectie buna contra indigestiilor. Dar, se pot manca si cateva fire proaspete de patrunjel direct.

Patrunjelul este o planta excelenta pentru cei varstnici, deoarece previne herniile, intareste dintii si lumineaza ochii. Este un fapt demonstrat stiintific ca patrunjelul contine 225 de mii de unitati de vitamina A la 30 de grame, de patru ori mai multa vitamina C decat 30 de grame de portocale si are un continut mult mai mare de fier decat cel din spanac – 7,73 mg fier per 30 de grame, fata de 1,2 mg cat are spanacul. Vitamina A mareste rezistenta la hernii.

Beneficiile patrunjelului pentru sanatatea omului – inlatura stranutul sau rinoreea, manifestari ale alergiilor

Consumul de patrunjel sub forma de salata inlatura manifestarile provocate de alergii aeriene, precum stranutul si rinoreea. In urma cercetarilor s-a aratat ca patrunjelul inhiba secretia histaminei, un produs chimic al organismului care declanseaza simptomele de alergie.

Bunicile foloseau patrunjelul pentru a absorbi vaporii euforizanti ai vinului. De asemenea, daca cine a consumat usturoi sau alcool, sa manance cateva fire de patrunjel pentru neutralizarea mirosului. Este vestit pentru neutralizarea mirosurilor datorita continutului bogat in clorofila. Radacina uscata de patrunjel este si mai puternica, se poate face ceai mai aromat.

Zeama de patrunjel poate stimula contractiile uterine in timpul travaliului, datorita substantei chimice apiol. La inceputul secolului dozele mari de apiol se foloseau pentru producerea avorturilor. Femeile gravide pot manca doze normale de patrunjel. Mamele care alapteaza trebuie sa stie ca patrunjelul poate opri lactatia. Dupa intarcare, ceaiul de patrunjel se poate folosi pentru inhibarea lactatiei si jena sanilor.

SURSA: http://sfatnaturist.ro/beneficiile-patrunjelului-pentru-sanatatea-omului/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro