Beneficiile caiselor pentru sanatate

by “Betacarotenul din caise “pune umărul” la prevenirea bolilor de inimă, deoarece împiedică oxidarea colesterolului LDL. Consumul regulat de caise şi de alte fructe bogate în vitamina A scade riscul de cataractă. Degenerescenţa maculară este cea mai întâlnită cauză a pierderii vederii la adulţi, iar consumul de caise reduce cu 36% acest risc, a […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Betacarotenul din caise “pune umărul” la prevenirea bolilor de inimă, deoarece împiedică oxidarea colesterolului LDL.

Consumul regulat de caise şi de alte fructe bogate în vitamina A scade riscul de cataractă. Degenerescenţa maculară este cea mai întâlnită cauză a pierderii vederii la adulţi, iar consumul de caise reduce cu 36% acest risc, a arătat un studiu condus de o echipă de oftalmologi din Statele Unite.


Un alt studiu arată că alimentele care conţin carotide şi licopen (cum sunt caisele) şi ceaiul verde previn apariţia cancerului la prostată. În cazul ceaiului verde, s-a observat o reducere cu 86% a riscului de cancer la prostată. O scădere cu 82% a acestui risc a fost observată în cazul persoanelor care consumau regulat alimente bogate în licopen. Caisele, grepfrutul, roşiile şi pepenele verde sunt fructe şi legume cu un conţinut ridicat de licopen.

Prin conţinutul bogat de fibre, caisele previn constipaţia şi problemele digestive. Cele mai bune caise sunt cele care au o culoare portocalie spre roşcat şi care sunt puţin moi. Recomandarea medicilor este să ţineţi aceste fructe în frigider.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/beneficiile-caiselor-pentru-sanatate-29330
  2. Foto: sanatate.bzi.ro
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro