Beneficiile bradului asupra sanatatii

Distribuie!

„De la brad se folosesc mugurii (recoltati in lunile mai-iunie), scoarta (aprilie-mai, octombrie-noiembrie), acele (noiembrie-martie), rasina (tot timpul anului) si cetinile – ultimii 20-30 cm din crengile tinere (mai-iunie). Fitoterapia foloseste beneficiile bradului pentru a trata sau diminua o multime de boli.

Rasina, dezinfectant si cicatrizant
Se recolteaza tot timpul anului, de pe trunchiul de brad, acolo unde acesta a fost crestat. Se poate tine in cutii de tabla pana la 3-4 ani.


Tinctura: amesteca un pahar de alcool alimentar de 80-90 de grade cu 3-4 linguri de rasina. Pune compozitia intr-un borcan, inchide ermetic si lasa-l trei zile, agitand zilnic ca sa se dizolve bine. Filtreaza si pune in sticlute care se inchid ermetic.

Tinctura de rasina de brad poate fi folosita pentru: cistite, nefrite (o lingurita de trei ori pe zi, dizolvata in apa); colita de fermentatie (o lingurita de trei ori pe zi, inainte de mese); tuse (o lingurita de 3-4 ori pe zi, combinata cu tot atata miere); tabagism(o jumatate de lingurita impreuna cu o lingurita de miere de salcam, o data la patru ore); amigdalita (gargara cu doua lingurite dizolvate in apa); negi, eczeme, arsuri, rani (aplicatii externe).


Contraindicatii: Unele persoane sunt alergice la tinctura de rasina. De aceea, e bine sa se faca un test inainte, cu cateva picaturi (intern sau extern).

Mugurii si acele trateaza tusea
Acele se pot recolta de pe crengute, cu ajutorul unui cutit, iar mugurii tineri si moi, se recolteaza din capatul crengutelor, in perioada mai-iunie.

Sirop de brad
Zdrobeste 500 g de ace de brad cu sucitorul de lemn si pune-le intr-un borcan mai maricel. Toarna deasupra 500 ml de miere, pune capacul si lasa borcanul intr-un loc insorit sau cald cam o luna. Strecoara siropul si trece-l in sticle inchise la culoare. Pastreaza-l in frigider.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/beneficiile-bradului-asupra-sanatatii-868
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...