Astrologia babiloniană: Prezicerea viitorului cu o acuratețe ieșită din comun

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Babilonienii citeau cerul la nașterea unui copil. În funcție de poziția Soarelui, a Lunii, a stelelor ei preziceau viitorul. Erau importante nu numai astrele ci și fenomenele meteorologice din momentul nașterii.

Babilonienii utilizau calcule matematice în citirea destinului. Putem spune că avem de-a face cu o astrologie predictivă. Tăblițele descoperite la Uruk sunt proba că toate observațiile și interpretările astrologice se realizau în baza unor calcule matematice elaborate.


Astrologii babilonieni erau preoți care aveau construite temple din care observau cerul. Cele mai importante decizii se luau în funcție de ceea ce citeau astrologii în stele.

Pentru babilonieni cerul era împărțit în trei zone, existând o divinitate pentru fiecare. Stelele erau ordonate pe o coardă sau un meridian, care asigura legătura dintre acestea și Pământ.


Babilonienii au fost primii care au calculat periodicitatea fenomenelor celeste. Pentru ei, începutul unei luni se suprapunea cu luna nouă. Soarele, Luna și steaua polară aveau o importanță majoră în calculele astrologice. Cele trei erau punctul de reper pentru interpretările pe care le făceau.

Evoluția spirituală este percepută ca o spirală pe care se află cele 12 semne zodiacale. Fiecare dintre noi avem de parcurs cele 12 semne zodiacale, în 12 vieți.

Semnul berbecului reprezintă nașterea. Taurul, adaptarea la mediu, Gemenii înseamnă gândirea, iar racul, simțirea. Voința începe cu zodia leului, analiza și detaliile cu semnul Fecioarei. Balanța selecționează ceea ce este mai bun, iar în Scorpion omul devine conștient de existența ocultă.

În Săgetător, omul devine conștient de energia sa și de principiile moralității. Capricornul pune în valoare principiile cunoașterii acumulate, în Vărsător se va detașa de realitate, iar în Pește va cunoaște forța spirituală.

Berbecul reprezintă încrederea, curajul, fermitatea și este compatibil cu Leul care are capacitatea de a se controla pe sine și pe alții, pe plan social. Alături de cei doi este Săgetătorul care are înțelepciunea de a ști că de la un anumit nivel lupta nu mai e necesară. Cele trei zodii reprezintă focul.

Pământul este reprezentat de Taur care reprezintă stabilitatea care învinge plăcerea, pasiunea și interesul material. Alături de Taur este Fecioara, prin aspirațiile sale, analiza și detaliile. Capricornul completează trinomul prin pacea interioară și practicile ascete.

Aerul este reprezentat de Gemeni care reprezintă cunoașterea. Ei sunt cei care înving ignoranța. Alături de ei este Balanța care reprezintă expresia echilibrului, înțelepciunii. Îi completează Vărsătorul cu intuiția sa, spiritul de libertate revelația.

ASTROLOGIA-BABILONIANĂ ASTROLOGIA BABILONIANĂ: Prezicerea viitorului cu o acuratețe ieșită din comun

Apa este reprezentată de Rac care reprezintă atașamentul, el învinge frica. Scorpionul este cel care înțelege cum sunt controlate instincte, condițiile existenței noastre. Peștii întregesc trinomul cu credința lor infinită, percepțiile extrasenzoriale.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/astrologia-babiloniana-prezicerea-viitorului-cu-o-acuratete-iesita-din-comun

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...