






“Cunoscut și sub denumirea de paltin de câmp, arțarul este prețuit atât pentru lemnul său, cât și pentru frunze, fructe și siropul care se extrage din coajă, renumite pentru efectele lor terapeutice.
Siropul de arțar
Se obține din coaja copacilor de arțar, în care se fac secțiuni, de unde curge liber seva. Aceasta se fierbe până la eliminarea conținutului de apă în totalitate, devenind maronie și dulce. O lingură cu sirop natural de arțar asigură 22% din necesarul zilnic de mangan al organismului și 5% din necesarul de zinc. Pe lângă acestea, are un conținut important de calciu, potasiu și fier. Zincul din compoziția siropului de arțar acționează ca un puternic antioxidant, întărind sistemul imunitar.”[1]
Mai multe pe larg aici -> http://www.clicksanatate.ro/Artarul-energizeaza-organismul_0_20093.html
SURSE
- http://www.clicksanatate.ro/Artarul-energizeaza-organismul_0_20093.html
- Foto: clicksanatate.ro
Citiți și...






