Arhiepiscopia Timișoarei a donat o casă unei familii nevoiașe cu opt copii

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„La inițiativa și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în prag de iarnă, Arhiepiscopia Timișoarei a finalizat lucrările de zidire a unei locuințe pentru o familie nevoiașă cu opt copii din localitatea Murani, Județul Timiș. Cu acest prilej, astăzi, în ajunul Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, a avut loc, în prezența Părintelui Mitropolit Ioan, slujba de sfințire și de binecuvântare a noii case.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de mângâiere pentru această familie nevoiașă, oferindu-le lemne pentru iarnă, covoare, veselă și pachete cu alimentare. Totodată, la magazinul alimentar din comună, s-a oferit membrilor familiei un abonament de pâine și lapte pentru o perioadă de patru luni.


Familia cu opt copii, care a beneficiat de noua locuință, va rămâne în strânsă legătură cu Centrul eparhial din Timișoara, care se va griji în continuare de cele necesare traiului, astfel încât copiii să poată beneficia și de o educație specifică vârstei fiecăruia.

„Am cercetat aproape toate satele și am văzut că Banatul, deși este o zonă înstărită, totuși, în unele locuri, există multă sărăcie și nevoință. Am cumpărat de curând o casă pentru un deținut, iar, acum, văzându-o pe sora Maria cu opt copii că locuiește într-o casă aflată în pericol de prăbușire, m-am gândit că, în prag de iarnă, să intre în casă nouă, decentă, pentru a putea aștepta Nașterea Domnului nostru Iisus și în care poate să-și crească copiii mai departe. Casa are deja curent electric, iar, din mila lui Dumnezeu, o să le asigurăm un abonament de pâine și lapte pentru întreaga perioadă a iernii”, a precizat Mitropolitul Banatului.


9_1600x1060-768x509

În septembrie 2016, Arhiepiscopia Timișoarei a donat o casă în localitatea Variaș, Jud. Timiș unui deținut de la Penitenciarul Timișoara, cu patru copii, iar astăzi, 14 noiembrie, acest proiect social continuă prin donarea unei alte case, nou construită, pentru o familie cu opt copii, arătându-se, în felul acesta, grija Înaltpreasfinției Sale față de cei aflați în nevoi.”[1]

SURSE

  1. http://mitropolia-banatului.ro/arhiepiscopia-timisoarei-a-donat-o-casa-unei-familii-nevoiase-cu-opt-copii/
  2. Foto: mitropolia-banatului.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...