Apa la genunchi. Cauze, simptome si tratament

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Apa la genunchi este un termen utilizat pentru a defini acumularea de lichid in exces in jurul articulatiei genunchiului. Poate fi rezultatul unui traumatism, poate aparea in cazul unei leziuni, sau a unei boli. Pentru a determina care este cauza care a dus la aparitia apei la genunchi, medicul va trebui sa extraga o mostra de lichid pentru a o testa in laborator pentru infectii, boli sau leziuni.

Scoaterea unei parti din lichid ajuta, de asemenea, la reducerea durerii si a rigiditatii asociate cu apa la genunchi. O data ce medicul determină cauza care sta la baza problemei, tratamentul poate fi aplicat.


Cauze si simptome: Deteriorarea oricarei parti a genunchiului poate duce la acumularea dureroasa de lichid. Apa la genunchi se acumuleaza in special in cazul unor traumatisme precum: oase rupte, ruptura de menisc, de ligament sau o leziune grava. Cu toate acestea exista si boli care pot duce la acumularea de lichid in jurul articulatiei genunchiului, precum: osteoartrita, poliartrita reumatoida, infectiile, guta, bursita, tumori. Simptomele includ inflamatie – este evidenta in special atunci cand se compară genunchiului afectat cu cel normal, rigiditate – cand articulatia genunchiului contine exces de lichid, este posibil ca pacientul sa nu poata sa isi indrepte piciorul complet si dureri – in functie de cauza retentiei de lichide, genunchiul poate fi foarte dureros.
VIDEO – Exercitiul care combate durerea de genunchi in 30 de secunde

Diagnosticarea apei la genunchi: Apa la genunchi poate fi diagnosticata cu ajutorul testelor imagistice sau a radiografiilor, cu ajutorul carora medicul se asigura ca pacientul nu are niciun os rupt sau dislocat.


  • Ultrasunetele – Testul poate fi folosit pentru diagnosticarea artritei sau probelemelor la nivelul tendonului au al ligamentelor.
  • Imagistica prin rezonanta magnetica – Acest test poate detecta leziuni ale tendoanelor si ligamentelor care nu sunt vizibile cu ajutorul radiografiilor.
  • Analizele de sange se pot recomanda in cazul in care medicul considera ca poate fi vorba de o infectie, inflamatie, poliartrita reumatoida, boala Lyme, tulburări de coagulare sau guta.
  • Artrocenteza – in timpul acestei proceduri, medicul extrage lichidul din interiorul genunchiului pentru a verifica prezenta sangelui, care poate fi cauzat de leziuni sau tulburari de coagulare, a bacteriilor, care pot cauza o infectie sau a cristalelor, cauzate de guta sau de pseudoguta
  • Artroscopia – chirurgul ortoped introduce un tub mic, luminat, printr-o mică incizie in genunchi si examineaza interiorul articulatiei genunchiului.

Tratamentul apei la genunchi: Tratamentul medicamentos include medicamentele recomandate pentru durere, antibiotice in cazul in care simptomele sunt cauzate de o infectie sau corticosteroizi pe cale orala sau injectati direct la nivelul genunchiului.

Corticosteroizii pot provoca reactii adverse, astfel incat nu se recomanda utilizarea acestora pe o perioada foarte lungă de timp. De asemenea, apa la genunchi poate fi tratata si cu ajutorul chirurgiei minim invazive, prin proceduri precum artrocenteza si artroscopia. „[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/apa-la-genunchi-cauze-simptome-si-tratament-55267
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...