Antibioticul minune din natura: aliatul glandei tiroidei, al ficatului, al inimii, al rinichilor, al pielii si al ochilor

Distribuie!

Nu există persoană care să nu fi cules măcar o dată această plantă de pe câmp şi să o fi mâncat pe loc sau care să nu fi gustat cel puţin o dată în viaţă celebra ciorbă delicioasă a cărei ingredient principal este. La fel de apreciate ar trebui să fie şi proprietăţile sale curative.

Originar din Europa, măcrişul este o plantă perenă cultivată datorită gustului său răcoritor şi a proprietăţilor sale depurative, diuretice, antiinfecţioase, antiscorbutice şi uşor laxative. Are un conţinut scăzut de calorii şi este bogată de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C şi A, acid folic şi alţi fitonutrienţi.


Ameliorează astmul

Măcrişul are importante proprietăţi antialergice, fiind în acelaşi timp bogat în vitamina C, motiv pentru care este indicat în tratarea astmului, a gripei şi a bronşitei.

Îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide

Datorită conţinutului de iod, măcrişul este indicat în special în dieta românilor, cunoscut fiind numărul ridicat al persoanelor care suferă de guşă tiroidiană. Mai mult, accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie.


Previne bolile cardiovasculare

Bogat în luteină, zeaxantină şi carotidieni naturali, măcrişul este un aliat de nădejde în prevenierea bolilor cardiovasculare. Macrisul reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău, prevenind ateroscleroza.

Antibiotic natural

Măcrişul este bogat în substanţe cu rol antibiotic, luptând împotriva infecţiilor din organism şi întărind imunitatea.

Previne pietrele la rinichi

Măcrişul prezintă efecte de reglare a diurezei, prevenind formarea nisipului sau pietrelor la rinichi şi tratând eficient edemele.

Ameliorează bolile de piele

Decoctul de rădăcina de măcriş este folosit în comprese pentru ameliorarea afecâiunilor pielii, fiind eficient chiar şi în tratarea psoriazisului.

Îmbunătăţeşte vederea

Cu un conţinut ridicat de vitamina A, măcrişul ajută la menţinerea sănătăţii ochilor, prevenind cataracta şi îmunătăţind vederea.

Vindecă ficatul

Considerat un aliment-tratament pentru ficat, consumul de măcrişul este recomandat pentru regenerarea hepatică şi în dieta celor care suferă de ficat gras.

Previne anemia

Bogat în acid folic, dar şi în fier, măcrişul este indicat în dieta persoanelor ce suferă de anemie

SURSA: http://ziuadecluj.ro/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...