Angelica de padure, o planta pentru revigorarea organismului

Distribuie!

„Desi o vedem atunci cand mergem cu masina la padure, nu o bagam in seama, ba de multe ori ni se pare vreo planta salbatica pe care o calcam in picioare. Angelica de padure insa este o planta miraculoasa, benefica pentru diferite probleme de sanatate. Planta poate atinge si doi metri inaltime si are un oarecare aspect salbatic. Aceasta contine substante active importante precum ulei esential, cumarine, ostol, angelicina, imperatorina. Radicinile si rizomii acestei plante regleaza activitatea tractului gastro-intestinal.

Inca din vechile timpuri, angelica de padure a fost folosita pentru durerile de rinichi, in tratamentele naturiste. Anumite preparate din angelica de padure combat o boala a lipsei poftei de mancare (in general indusa): anorexia. Sub forma infuziei, angelica trateaza cauzele nervoase ale declansarii anorexiei. Angelica de padure este considerata un revitalizant forte, tratamentele cu extracte din aceasta planta ajuta la revigorarea organismului, conferind buna dispozitie si putere de munca. Planta isi gaseste intrebuintari si in medicina veterinara.


Modalitati de utilizare: Rizomii si radacinile de angelica de padure au o actiune stomahica notabila, regland activitatea tractului gastro-intestinal, revigorand aceasta activitate. Angelica de padure este recomandata, inca din vechime, ca remediu in bolile de rinichi. Preparatele obtinute din angelica de padure sunt indicate, de asemenea, in anorexie (lipsa de pofta de mancare), mai ales atunci cand aceasta apare in contextul unor afectiuni pe fond nervos.

In acest caz, specialistii recomanda utilizarea unui preparat de angelica de padure sub forma de infuzie.  In general, angelica de padure este considerata un revitalizant puternic, tratamentele cu extractele din aceasta planta trezind organismul la o noua viata. Angelica de padure se intrebuinteaza, prin traditie, si in medicina veterinara.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/angelica-de-padure-o-planta-pentru-revigorarea-organismului-81326
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...