Anasonul ajuta digestia si respiratia

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Fructele de anason contin uleiuri esentialeproteinezaharuri si substante minerale care ajuta expectoratia, calmeaza durerile de stomac si stimuleaza circulatia sangelui si respiratia.

Reumatism, migrena, astm bronsic sau digestie lenta, toate pot fi ameliorate cu un banal ceai de anason. Fructele sunt bogate in uleiuri volatile, in substante minerale si zaharuri care ajuta digestia, respiratia si circulatia sanguina, potrivit Ghidului plantelor medicinale, coordonat de dr. Ovidiu Bojor, expert farmacolog. Potrivit aceleiasi surse, in doze terapeutice, anasonul stimuleaza secretiile salivare, intestinale si pancreatice si actioneaza asupra sistemului nervos central stimuland in special centri respiratorii si pe cei ai circulatiei. Folosirea lui indelungata insa – chiar in doze mici – poate produce iritarea mucoaselor intestinale. In doze de peste 5 grame de fructe pe zi provoaca tulburari nervoase, iar in doze mari, halucinatii, insomnie, tulburari de vorbire si covulsii.


Potrivit adevarul.ro, dr. Ovidiu Bojor recomanda ca infuzia sa fie preparata dintr-o lingurita de fructe la o cana de apa. Se bea o cana pe zi , in mai multe reprize. Se poate asocia si cu alte plante medicinale respectand cantitatile indicate. Uleiul volatil se utilizeaza cate 2-3 picaturi pe zi, cu aceleasi recomandari. Atentie insa ca acesta poate produce dermatoze si stari alergice. In doze mai mari de 5 picaturi pe zi este narcotic si poate produce accidente cerebrale. Preparatele pe baza de anason sunt interzise in timpul sarcinii.

Plantă extrem de aromată, anasonul este originar din Orientul Apropiat şi era cultivat în Egiptul Antic. Florile de culoare alb-gălbui de pe tulpinile verticale dau ulterior nastere fructelor cenuşii aromate (pe care le stim ca seminţe de chimen dulce) care au un gust usor dulce. Anasonul este o plantã cultivatã, înruditã cu pãtrunjelul, cu tulpinã ramificatã, care creşte pânã la o jumãtate de metru. Frunzele de la bazã sunt ovale, cu margini zimţate, iar cele din partea superioarã a tulpinii se divizeazã în fâşii înguste. Înfloreşte în lunile iunie-august.”[1]


SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/anasonul-ajuta-digestia-si-respiratia-78696
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...