Albinele – protectoarele umanității și gardienii planetei

Distribuie!

„Albert Einstein a spus odata, „Daca albina ar disparea de pe suprafata globului, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trait. Daca nu ar mai fi albine, nu ar mai fi polenizre, nu ar mai fi plante , nu ar mai fi animale, deci omul nu ar mai exista.”

Prin productia lor a unui aliment de super clasa si a eforturilor lor necontenite de polenizare, care ating aproape orice colt al planetei, influenta albinelor este direct legata de capacitatea omenirii de a trai in abundenta si chiar de a supravietui.


Polenizarea este procesul care alimenteaza germinarea plantelor. Acesta este modul prin care plantele sunt capabile sa se inmulteasca, sa creasca, si sa infloreasca. Albinele sunt responsabile pentru marea majoritate a tuturor polenizarilor, iar expertii estimeaza ca o treime din rezervele de alimente ale lumii se bazeaza in mod direct pe capacitatea prolifica a albinelor de a poleniza.

Albina este un maestru artizan care poseda toate elementele unui geniu la locul de munca: de delicata precizie, instincte incredibile, si o etica a muncii de neegalat de catre aproape orice creatura vie. Doar o singura albina poate poleniza 30 de flori intr-un minut.


Albina-high-1140x641

Iata doar un mic exemplu de fructe, legume, seminte sau nuci cultivate intr-un climat tropical, sub-tropical sau temperat care se bazeaza pe eforturile de polenizare a albinelor:

Migdale, mere, caise, avocado, sfecla, afine, broccoli, varza, morcovi, cashews, telina, cirese, nuci de cocos, bumbac, castraveti, struguri, lamai, limes, mango, ceapa, papaya, pere, soia, capsuni, pepene verde si multe altele…”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> https://viataverdeviu.ro/albinele-protectoarele-umanitatii-si-gardienii-planetei

SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/albinele-protectoarele-umanitatii-si-gardienii-planetei
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...