Adevărata „pandemie” din România. Cancerul a omorât peste 61.000 de persoane în ultimii ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cancerul reprezintă, de departe, una din principalele cauze de deces în România, potrivit medicilor. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii şi înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat. Astfel, potrivit Direcţiei de Sănătate Pubică Dâmboviţa, umărul cazurilor noi de cancer depistate în cabinetele de oncologie în perioada 2009-2018 a crescut de la 60.693 (2009) la 61.780 (2018), incidenţa cazurilor în aceeaşi perioadă, variind între 298,0‰oo locuitori şi 317,3‰oo locuitori.    „Prognoza privind incidenţa până în anul 2025 arată tendinţa de creştere continuă a cazurilor noi de cancer, ajungând în anul 2025 la valoarea de 337,0‰oo locuitori, ceea ce impune o mai mare atenţie acordată prevenţiei acestei boli prin screening-uri, pentru a determina o reducere a costurilor şi a mortalităţii prin această boală. Desfăşurată sub sloganul « Şi un deces prin cancer e prea mult! Protejează-ţi sănătatea ta şi a celor din jur!», campania privind cancerul are ca temă în 2020, Protejarea sănătăţii pacienţilor oncologici în perioada pandemiei COVID -19”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.

Scopul campaniei este de conştientizare a persoanelor cu afecţiuni oncologice în ceea ce priveşte riscurile acestora în cursul pandemiei COVID-19.   „Campania are ca obiective creşterea nivelului de informare a pacienţilor oncologici asupra:  • Vulnerabilităţii acestora în faţa infecţiei COVID-19 • Măsurilor de prevenţie în cursul pandemiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 Mesajele principale ale campaniei sunt: • Pacienţii oncologici sunt grupuri populaţionale aflate la risc în contextul pandemiei cu SARS-Cov-2! • Pacienţii oncologici necesită măsuri crescute de protecţie pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus! • Dacă aţi fost diagnosticat cu o boală oncologică, staţi acasă pe cât de mult posibil! Pentru a proteja viaţa dvs şi a celor din jur, renunţati la deplasările care nu sunt absolut necesare în perioada pandemiei cu noul coronavirus”, se mai arată în document.   În privinţa COVID-19, până la 25 mai 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate şi externate. De asemenea 1.193 au murit.


Citeste mai mult: adev.ro/qavwgf

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...