7 beneficii mai putin stiute ale aloe vera

Distribuie!

„Cunoscuta mai ales pentru beneficiile asupra pielii, aloe vera este un remediu demn de luat in seama, paleta de afectiuni pe care le poate trata fiind mult mai larga. Iata cateva beneficii mai putin stiute ale acestei plante:

1. Sursa de antioxidanti
Aloe vera este un pachet de vitamine, inclusiv cele cu rol de antioxidanti: A, C si E. O doza de aloe in dieta dumneavoastra ar putea invinge radicalii liberi care contribuie la cancer, boli de inima si alte maladii.


2. Combate durerea
Frunzele proaspete de aloe contin 12 compusi organici numit antrachinone. Acestia ajuta la ameliorarea durerii, dar au si rol de agenti antivirali.

Aloe Vera, o planta cu virtuti miraculoase. Iata cum sa o consumi


3. Ajutor digestiv
Aloe nu este doar un calmant asupra arsurile solare. Administrat pe cale orala, proprietatile anti-inflamatorii ale plantei lucreaza pentru a calma sistemul digestiv iritat de orice, de la boala de reflux gastroesofagian pana la chimioterapie.

4. Rapel sistemului imunitar
Polizaharidele din gelul proaspat de aloe vera stimuleaza sistemul imunitar, contribuie la producerea de energie si de oxigenare a celulelor.

5. Scade colesterolul
Un studiu organizat de National Institutes of Health a aratat ca un consum zilnic de suc de aloe vera reduce colesterolul rau cu 18%.

De ce sa bem suc de aloe?

6. Scade nivelul de zahar din sange
Un alt studiu a demonstrat ca aloe vera poate reduce glicemia, ceea ce poate fi de mare ajutor pentru persoanele care sufera de diabet.

7. Ajuta in caz de artrita
Cu gama sa de enzime anti-inflamatorii si aminoacizi, aloe vera poate fi parte din arsenalul celor care sufera de artrita pentru a calma inflamatiile articulare.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/7-beneficii-mai-putin-stiute-ale-aloe-vera-60897
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...