6 semne ale cancerului faringian

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cancerul este o maladie nemiloasa, dar unele forme pot fi tratate daca sunt diagnosticate din timp. Daca cancerul este depistat in faza incipienta exista sanse foarte mari de recuperare. Cancerul faringian este o forma curabila, dar pentru asta trebuie sa cunosti simptomele specifice si sa iei masuri de la primul semn.

Celulele cancerigene apar de obicei la nivelul corzilor vocale iar mai apoi invadeaza zonele vecine: laringe, amigdale, limba.
Iata care sunt semnele si simptomele care pot sugera un cancer faringian si care ar trebui sa te trimita la un medic pentru niste investigatii:


Simptome care pot anunta cancerul la gat

1. Gatul inflamat. Este unul dintre semnele timpurii ale cancerului faringian. Daca inflamatia de la nivelul gatului persista, iar vocea este ragusita, ar fi bine sa nu ignori problema. Consulta un specialist pentru ca, de obicei, cancerul faringian asa debuteaza.
2. Durerea persistenta la nivelul gatului si inghitirea greoaie (ca si cum un corp strain ar fi in gat).
3. Tuse cu sau fara sange si suierat in respiratie.
4. Durere la nivelul urechii, dureri de cap.
5. Pierderea brusca in greutate, daca nu tii vreo cura de slabire, reprezinta un alt semn ce ar trebui sa-ti dea de gandit.
6. Ganglioni limfatici mariti. Asta inseamna ca organismul se lupta cu o infectie (in cazul cancerului faringian, cu celulele cancerigene care se multiplica), deci trebuie sa intrati in alerta.


Orice afectiune trebuie diagnosticata de un medic specialist. Nu puneti singuri diagnosticul si, mai ales, nu va stabiliti tratamente! Orice suspiciune ati avea legata de sanatatea dumneavoastra, consultati un medic specialist!”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/6-semne-ale-cancerului-faringian-60746
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...