5 tipuri de afectiuni pe care le poti combate cu busuioc

Distribuie!

Busuiocul este o planta cu o paleta larga de efecte terapeutice: foarte bun calmant si tonifiant al nervilorantibiotic si antimicrobian natural, diuretic, antiseptic si antiinflamator gastric. Cunoscut ca leac eficient inca din antichitate, aromatul busuioc are virtuti terapeutice prea putin cunoscute.

Busuiocul si beneficiile lui nestiute


Astfel, iata cateva dintre remediile oferite de aceasta planta sfanta (este folosita si in ziua de azi in scopuri religioase) ce poate fi utilizata drept alternativa terapeutica pentru cel putin 40 de tipuri de afectiuni:

  • infectii respiratorii: infuzia de busuioc are efecte antiseptice si expectorante, calmeaza tusea si vindeca afectiunile cailor respiratorii. Ceaiul de busuioc amestecat cu miere si lamaie intareste imunitatea organismului . De asemenea, ajuta la combaterea bronsitei, gripei, durerilor articulare, insuficientei circulatorii, a reumatismului si la desfundarea mucoasei nazale.
  • afectiuni stomatologice: ceaiul de busuioc este un bun „medicament” pentru afectiunile bucale; se poate folosi ca apa de gura contra leziunilor buco-erozive, afte, faringite, angine etc.
  • pentru tenurile sensibile, acneice se poate utiliza un gel cu busuioc. Dupa extragerea punctelor negre, se curata pielea cu ajutorul unui tampon de vata imbibat cu lotiune tonica . Acest gel pe care il puteti procura de la farmacie se aplica atat dimineata, cat si seara.
  • dezintoxicarea ficatului: cercetatorii au constatat ca busuiocul are puterea de dezintoxicare la nivelul ficatului, deoarece in frunzele de busuioc sunt prezente sase substante cetonice cu actiune directa asupra celulelor hepatice, care conduc la o crestere rapida a fabricarii de enzime necesare ficatului.
  • scade transformarea glucidelor in grasimi: de asemenea, busuiocul are rol important in reducerea vitezei de transformare a zaharurilor in grasimi, ceea ce duce la un echilibru eficient al sintezei grasimilor, precum si la mentinerea unui strat de lipide normal, in comparatie cu inaltimea.”[1]

SURSE


  1. https://sanatate.bzi.ro/5-tipuri-de-afectiuni-pe-care-le-poti-combate-cu-busuioc-80813
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...