5 plante care va scapa de mancarimile nazale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mancarimile nazale care se manifesta frecvent trebuie investigate, iar pentru aceasta trebuie sa mergeti la un cabinet ORL. Medicul specialist este cel care poate stabili cauzele mancarimilor de la nivelul narilor: o rinita alergica la praf, polen, substante chimice, o viroza sau gripa.

Pentru tratarea acestei probleme va puteti folosi si de ajutorul plantelor de mai jos:


1. Busuioc
O lingurita de planta se infuzeaza 8 minute în 200 ml de apa clocotita; se beau doua cani pe zi, timp de 10 zile (chiar daca mancarimea dispare „pe traseu”, se continua cura pana la capat), dupa care se face pauza alte 10 zile si se reia, daca suferinta nu a cedat.

Plante medicinale recomandate in tratamentul arteritelor


2. Cimbrisor
Se infuzeaza, timp de 10 minute, o lingurita de planta în 200 ml de apa clocotita; se beau 3 cani pe zi, timp de 20 de zile (chiar daca mancarimea a trecut).

3. Ciubotica-cucului: o lingurita de planta se pune la infuzat în 200 ml de apa care da în clocot; se acopera vasul si se lasa 15 minute; se beau 3 cani pe zi, timp de 20 de zile (fara a întrerupe cura).

4. Cerentel
Se prepara un decoct din 3 lingurite de radacina de planta maruntita la 300 ml de apa; se fierbe 30 de minute si se fac spalaturi de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, chiar daca mancarimea a disparut.

5. Rozmarin
Preparati o infuzie dintr-o lingurita de planta la 200 ml de apa clocotita; se infuzeaza 5 minute si se fac inhalatii de 2 ori pe zi, o zi da – o zi nu, timp de o luna.”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/5-plante-care-va-scapa-de-mancarimile-nazale-75877
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...