5 alimente pe care sa le consumi in zile caniculare

Distribuie!

„Desi poate parea o idee buna ca în zilele calduroase sa consumam o margarita sau alt coktail rece, aceasta bautura rece poate avea efectul opus celui dorit de tine.

Iata cinci alimente pe care expertii ni le recomanda pentru a va racori în zilele caniculare .


1. Salate
Pentru a ne racori trebuie sa ne pastram hidratati. Cand soarele dupa-amiaza este foarte puternic, este usor sa ne deshidratam, si astfel ne simtim din ce în ce mai obositi. Salata verde contine 95% apa si astfel ne ajuta sane mentinem hidratati. Deasemenea putem sa adaugam si niste castraveti la salata, care sunt 96% apa.

2. Pepene verde
Asa cum probabil stiti deja, pepenele rosu contine 90% apa, motiv pentru care poate fi o gustara ideal în zilele caniculare.


Mai mult, potrivit dieteticienei Tanya Zuckerbro „pulpa rosie contine vitaminele C si A si antioxidantul licopen care au rolul de a ne proteja de soare”.

Canicula si problemele de sanatate ce pot sa apara vara

„Acesta este gustarea perfecta pentru a va racori si umple electroliti care se pierd ca sa transpiri în soare.”

3. Ardeiul iute
„În mod ironic, alimentele condimentate sunt o modalitate foarte buna de a combate caldura. Mancarurile iuti provoca transpiratie, modul natural prin care ne racorim, putem face fata caldurii mai usor.”, a spus Zuckerbrot.

Transpiratia poate duce la deshidratare, asa ca asigurativa ca veti consuma o cantitate de apa suficienta pe tot parcursul zilei.

4. Menta
Frunzele proaspete de menta pot fi cultivate în gradina si ofera o senzatie de racire instantanee. În plus are zero calorii, si va împrospata orice bautura sau gustare.

5. Bauturi non-alcoolice
„Sariti peste margarita si mojito.Un cocktail ar parea lucrul potrivit de consumat în serile calde de vara, însa alcoolul ne face sa eliminam multa apa din corp”, a explicat nutritionistul Karen Ansel.

În cazul în care apa vi se pare prea banala, atunci încercati sa înlocuiti cuburile de gheata cu fructe congelate.

De ce cardiacii trebuie sa se fereasca de canicula

Nu te simti obligat sa renunti la cafea rece sau ceai, a explicat ea.

„Chiar daca toata lumea recomanda sa renuntati la bauturile cu cafeina, pe motiv ca deshidrateaza, nu este în totalitate adevarat. Potrivit Institutului de Medicina, bauturile cu cofeina, cum ar fi cafeaua sau ceaiul poate ajuta sa ne tina hidratat, deoarece acestea furnizeaza mai multa apa decat ne fac sa pierdem prin cofeina lor. Deci, daca acesta va ajuta, atunci puteti bea si cafea, însa cu masura. „”[1]

SURSE

  1. https://sanatate.bzi.ro/5-alimente-pe-care-sa-le-consumi-in-zile-caniculare-74347
  2. Foto: sanatate.bzi.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...