15 coincidențe stranii care demonstrează că viața a fost scrisă dinainte

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Viaţa este plină de coincidenţe, unele minore – însă, ocazional, extraordinare. Există o listă a 15 dintre cele mai incredibile şi extraordinare coincidenţe.

15. Cartea copilăriei

În timp ce romanciera americană Anne Parrish cutreiera librarii în Paris, în anii 1920, a găsit o carte care a fost una dintre preferatele copilăriei sale – Jack Frost şi Alte Povestiri. A ridicat cartea cea veche şi i-a arătat-o soţului ei, spunându-i despre cartea de care îşi amintea cu afecţiune, de pe vremea când era copil. Soţul sau a luat cartea, a deschis-o şi, pe prima pagină, a găsit inscripţia : “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs.” Era chiar cartea Annei.


14. Noroc la Poker

În 1858, Robert Fallon a fost împuşcat mortal – un act de răzbunare al celor cu care juca poker. Fallon, susţineau ei, a câştigat potul de $600, trişând. Cum scaunul lui Fallon era gol şi niciunul dintre ceilalţi jucători nu era dornic să ia acum cei $600 cu ghinion, au găsit un nou jucător pentru a lua locul lui Fallon şi au mizat cu cei $600 ai mortului. Până la momentul în care poliţia a apărut, pentru a investiga omorul, noul jucător a transformat cei $600 în $2,200. Poliţia a cerut ca cei $600 originali să fie daţi rudei celei mai apropiate a lui Fallon – doar pentru a descoperi că noul jucător s-a dovedit a fi fiul lui Fallon, care nu îşi văzuse tatăl de 7 ani!

13. Morţi Gemene

În 2002, fraţi gemeni de şaptezeci de ani au murit la interval de câteva ore unul de celălalt, în urma unor accidente separate pe acelaşi drum în Finlanda de nord. Primul dintre gemeni a murit atunci când a fost lovit de un camion, în timp ce îşi conducea bicicleta în Raahe, 600 kilometri nord de capitală, Helsinki. El a murit la doar 1.5km distanţă de locul în care fratele său a fost ucis. “Aceasta este pur şi simplu o coincidenţă istorică. Deşi drumul este unul aglomerat, accidente nu se întâmplă în fiecare zi,” a declarat ofiţerul de poliţie Marja-Leena Huhtala, către Reuters. “Mi s-a făcut părul măciucă, atunci când am auzit că cei doi erau fraţi, şi chiar gemeni identici. Mi-a trecut prin cap că poate cineva de sus a avut ceva de spus în asta,” a spus ea.


12. Coincidenţă lui Poe

În secolul al 19-lea, faimosul scriitor de povestiri horror, Egdar Allan Poe, a scris o carte intitulată „Povestirea lui of Arthur Gordon Pym’. Cartea era despre patru supravieţuitori ai unui naufragiu, care s-au aflat timp de mai multe zile într-o barcă, înainte de a se decide să-l omoare şi să-l mănânce pe asistentul al cărui nume era Richard Parker. Câţiva ani mai târziu, în 1884, iola cu rame, Mignonette, a naufragiat, cu numai patru supravieţuitori, care s-au aflat într-o barcă timp de mai multe zile. Într-un final, cei trei membri seniori ai echipajului l-au omorât şi l-au mâncat pe asistent. Numele asistentului camerist era Richard Parker.

11. Coincidenţă Regală

În Monza, Italia, Regele Umberto I, a mers la un mic restaurant pentru a lua cina, acompaniat de aghiotantul său, Generalul Emilio Ponzia-Vaglia. Când proprietarul restaurantului a luat comanda Regelui Umberto, Regele a observat că el şi proprietarul restaurantului erau practic identici, la faţă şi la constituţie. Ambii bărbaţi au început să discute asemănarea izbitoare dintre ei şi au descoperit mult mai multe similarităţi.
· 1. Ambii au fost născuţi în aceeaşi zi, a aceluiaşi an, (14 martie, 1844).
· 2. Ambii au fost născuţi în acelaşi oraş.
· 3. Ambii s-au căsătorit cu o femeie cu acelaşi nume, Margherita.
· 4. Patronul de restaurant şi-a deschis restaurantul în aceeaşi zi când Regele Umberto a fost încoronat Rege al Italiei.
· 5. Pe 29 iulie 1900, Regele Umberto a fost informat că patronul de restaurant a murit în acea zi într-un accident misterios de vânătoare, iar în timp ce acesta îşi exprimă regretul, un anarhist din mulţime l-a asasinat.

10. Copilul care cade

În Detroit-ul anilor 1930, un om numit Joseph Figlock a fost menit să devină o persoană uimitoare în viaţa unei tinere mame (şi, aparent, incredibil de neglijenţă). În timp ce Figlock mergea pe stradă, copilul mamei a căzut de la o fereastră înaltă, în capul lui Figlock. Căderea copilului a fost amortizata şi Figlock şi copilul au scăpat nevătămaţi. Un an mai târziu, tot acelaşi copil a căzut de la aceeaşi fereastră, aterizând din nou pe Dl. Figlock, în timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravieţuit evenimentului.

9. Călugărul Misterios

În Austria secolului al 19-lea, un pictor aproape faimos numit Joseph Aigner a încercat în mai multe rânduri să se sinucidă. În timpul primei încercări de a se spânzura, la vârsta de 18 ani, un călugăr capucin misterios l-a întrerupt pe Aigner. Şi din nou, la vârsta de 22 de ani, acelaşi călugăr l-a împiedicat să se spânzure. Opt ani mai târziu, a fost condamnat la galere pentru activităţile sale politice. Însă din nou viaţa sa a fost salvată prin intervenţia aceluiaşi călugăr. La vârsta de 68 de ani, Joseph Aigner a reuşit într-un final să se sinucidă, folosind un pistol pentru a se împuşca. În mod total surprinzător, acelaşi călugăr capucin – un bărbat al cărui nume Aigner nu l-a ştiut niciodată, a condus ceremonia de înmormântare.

8. Coincidenţă fotografică

O mamă de naţionalitate germană care şi-a fotografiat bebeluşul băiat în 1914, a lăsat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. În acele timpuri, unele dintre plăcuţele de film se vindeau individual. Primul Război Mondial a izbucnit şi, neputând să se întoarcă la Strasbourg, femeia a renunţat la fotografie, considerând-o pierdută. Doi ani mai târziu, a cumpărat o plăcuţă de film în Frankfurt, la peste 100 mile depărtare, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-născuta. Când a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dublă, cu fotografia fiicei sale supra-expusă peste fotografia de mai înainte a fiului său. Printr-o întorsătură incredibilă a destinului, filmul ei original, niciodată developat, a fost greşit etichetat ca nefolosit şi apoi revândut tot ei.

7. Găsirea Cărţii

În 1973, actorul Anthony Hopkins a fost de acord să apară în “Fata din Petrovka”, bazat pe un roman al lui George Feifer. Neputând să găsească un exemplar al cărţii, niciunde în Londra, Hopkins a rămas surprins să descopere unul zăcând pe o bancă într-o staţie de tren. S-a dovedit a fi exemplarul personal, adnotat, a lui George Feifer, pe care Feifer îl împrumutase unui prieten şi care fusese furat din maşină prietenului.

6. Gemeni

Fraţii gemeni, Jim Lewis şi Jim Springer, au fost separaţi la naştere şi adoptaţi de familii diferite. Întrucât nu se cunoşteau, ambele familii şi-au numit copiii James. Ambii James au crescut neştiind unul de celălalt, şi amândoi au căutat instruire în domeniul protecţiei legii , amândoi au avut talent la desen tehnic şi tâmplărie şi fiecare s-a căsătorit cu o femeie pe nume Linda. Amândoi au avut fii, dintre care unul a fost numit James Alan şi celălalt James Allan. Fraţii gemeni au divorţat de soţiile lor şi s-au căsătorit cu alte femei – amândouă numite Betty. Şi amândoi au avut câini pe care i-au numit Toy.

5. Ucidere din Răzbunare

În 1883, Henry Ziegland a încheiat relaţia cu prietena lui care, din disperare, s-a sinucis. Fratele furios al fetei l-a urmărit pe Ziegland şi l-a împuşcat. Crezând că l-a omorât pe Ziegland, fratele şi-a luat apoi propria viaţă. De fapt, Ziegland nu a fost omorât. Glontele i-a atins doar fata, oprindu-se într-un copac. A scăpat la limită. Ani mai târziu, Ziegland a decis să taie acelaşi copac, care încă mai avea glontele în el. Uriaşul copac părea atât de uriaş, încât a decis să îl arunce în aer cu dinamită. Explozia a propulsat glontele în capul lui Ziegland, omorându-l.

4. Scarabeul de Aur

Din Structura şi Dinamica psihicului: “O tânără femeie pe care o tratăm, a avut, într-un moment critic, un vis în care primea un scarabeu de aur. În timp ce îmi povestea acest vis, stăteam cu spatele la fereastra închisă. Dintr-o dată, am auzit un zgomot în spatele meu, ca un ciocănit uşor. M-am întors şi am văzut o insectă zburătoare, care bătea în fereastră, pe dinafară. Am deschis fereastra şi am prins creatură, în timp ce zbură înăuntru. Era cea mai apropiată analogie a scarabeului de aur pe care îl găsim la latitudinea noastră, un gândac scarabaeid, un carabus-rose comun (Cetonia aurata) care, contrar deprinderilor obişnuite, a simţit în mod evident nevoia de a intra într-o cameră întunecată, în acel moment aparte. Trebuie să admit că nu mi s-a întâmplat niciodată ceva asemănător înainte sau de atunci încoace, şi că visul pacientei a rămas unic în experienţa mea” – Carl Jung

3. Taxi

În 1975, în timp ce conducea o motoretă în Bermuda, un om a fost accidental lovit şi ucis de un taxi. Un an mai târziu, fratele bărbatului a fost omorât în exact acelaşi mod. De fapt, conducea aceeaşi motoretă. Şi pentru a continua şirul ciudăţeniilor şi mai mult, l-a lovit acelaşi taxi, condus de acelaşi şofer – şi care ducea până şi acelaşi pasager!

2. Descoperire la Hotel

În 1953, reporterul de televiziune Irv Kupcinet era în Londra, pentru a transmite încoronarea Ellizabeth-ei a II-a. Într-unul dintre sertarele din camera sa de la Savoy, a găsit câteva obiecte pe care, identificându-le, a constatat că aparţineau unui bărbat numit Harry Hannin. Întâmplător, Harry Hannin – o vedetă a baschet-ului din faimoasa echipa Harlem Globetrotters – era un prieten bun al lui Kupcinet. Însă povestea mai are încă o întorsătură. Doar două zile mai târziu, şi înainte de a-i putea spune lui Hannin despre descoperirea norocoasă, Kupcinet a primit o scrisoare de la Hannin. În scrisoare, Hannin îi spunea lui Kucinet că în timp ce era cazat la Hotel Meurice în Paris, a găsit într-un sertar o cravată – cu numele lui Kupcinet pe ea.

coincidențe 15 coincidențe stranii care demonstrează că viața a fost scrisă dinainte

1. Coincidenţă Istorică

Vieţile lui Thomas Jefferson şi John Adams, doi dintre fondatorii Americii: Jefferson a creat Declaraţia de Independenţă , arătându-i ciorne ale ei lui Adams, care (împreună cu Benjamin Franklin) a ajutat la editarea şi cizelarea ei. Congresul Continental a aprobat documentul pe 4 iulie, 1776. În mod surprinzător, şi Jefferson şi Adams au murit în aceeaşi zi, 4 iulie, 1826 – la exact 50 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/15-coincidente-stranii-care-demonstreaza-ca-viata-fost-scrisa-dinainte
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...