10 secrete dezvăluite de Iisus pentru evoluția spirituală

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Cele mai mari tendinte gresite in care se incadreaza bisericile sunt egoismul, lipsa de viziune si lipsa de compasiune fata de oricine patrunde pe usa bisericii pentru prima data. Va prezentam mai jos cateva lucruri pe care le-a spus Iisus si pe care crestinii le uita intentionat:

10. Prima afirmatie a lui Iisus care nu este respectata este „sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti”. Pastorul McKeever declara ca aceasta porunca nu este respectata din cauza conceptiei eronate ca religia este ceva privat, ce este doar intre credincios si Dumnezeu. Cu toate acestea, afirmatia lui Iisus vine chiar sub forma unei porunci (Evanghelia dupa Matei, capitolul 22), prin urmare nu este ceva facultativ.


9. A doua porunca pe care credinciosii nu o pun in practica este cea legata de hranirea celor infometati, imbracarea celor saraci, vizitarea celor bolnavi sau in inchisoare din Evanghelia dupa Matei, capitolul 25. Iisus Christos cere tuturor ccredinciosilor sa faca asta, la fel cum a facut-o si El cand a trait pe Pamant. De aceea, oricand avem ocazia, este bine sa avem grija de cei sarmani.

8. Un al treilea aspect pe care il uitam este ca iubirea semenilor si a lui Dumnezeu nu este o emotie, ci o actiune, relevata in versetul in care Domnul Iisus ne-a cerut sa ne iubim dusmanii (Evanghelia dupa Luca, capitolul 6). Nimeni nu le poate comanda emotiilor, dar actiunea presupune rugaciune, binecuvantare, ajutor concret – toate fiind actiuni voite, afirma McKeever pentru Christian Post.


7. Un al patrulea aspect pe care uitam ca ni l-a spus Iisus este ca trebuie sa ne asteptam sa fim tratati rau (Ioan 16:2). De cele mai multe ori, crestinii asteapta sa fie iubiti si apreciati, dar in schimb sunt priviti cu ostilitate. Asemenea asteptari, diferite de cele afirmate de Mantuitorul, denota o intelegere gresita a Bibliei, conchide pastorul.

6. Din ultimele doua aspecte deriva si iubirea dusmanilor. Din pacate, crestinii dau adeseori dovada de o ostilitate iesita din comun, fata de cei care nu le impartasesc opiniile. Pastorul da cateva exemple pe care le-a observat in retelele sociale, unde comunicarea faciliteaza ascunderea in spatele unui avatar sau pseudonim.

5. De asemenea, crestinii uita si de invitarea la masa a celor „saraci, pe schilozi, pe schiopi, pe orbi” (Evanghelia dupa Luca, capitolul 14). Chiar daca in ochii societatii, acestia sunt „cetateni de calitatea a doua”, McKeever subliniaza ca acestia sunt la fel de valorosi ca oricine altcineva in ochii lui Dumnezeu si ca jertfa lui Iisus pe crucea Golgotei acopera si pacatele acestora.

4. Al saptelea element despre care a vorbit Iisus si pe care crestinii il uita este faptul ca El mantuieste, iar ei sunt chemati sa prezinte acest adevar si celor care nu il cunosc. Chiar daca ii ajuta pe cei in nevoie, crestinii au o chemare mai inalta: sa ofere oamenilor o alta perspectiva si anume posibilitatea de a fi mantuiti.

3. In al optulea rand, crestinii uita ca a-L urma pe Iisus presupune schimbare. Desi este dificil sa iesi din inertie si din zona personala de confort, Dumnezeu ne indeamna sa renuntam la obiceiurile daunatoare pentru a avea o viata autentica de credinta.

2. Un alt lucru pe care crestinii il disconsidera este scopul credintei, care nu este ascultarea de legi si de reguli, ci ascultarea de Dumnezeu. Legalismul conduce, intre altele, la omiterea lucrurilor esentiale, care fac parte din perspectiva mai larga a trairii crestine.

iisus 10 secrete dezvăluite de Iisus pentru evoluția spirituală

1. Iar in ultimul, dar nu in cel din urma rand, crestinii omit sa citeasca Biblia, dar aleg sa scoata din context anumite versete. Pericolul este acela ca acestea pot fi folosite ca argumente, desi in context ele inseamna altceva si crestinii le pot folosi si intelege gresit.”[1]

SURSE

  1. http://caplimpede.ro/zece-lucruri-pe-care-le-a-spus-iisus-si-pe-care-crestinii-le-uita-intentionat-foto/10/
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Sănătate Spirituală!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sănătate Spirituală

Sănătate Spirituală - Spiritualitate, Medicina Alternativă, Ezoterism și Psihologie. Contact: office@sanatatespirituala.ro

You may also like...